NA24.no


NEDE FOR TELLING: Mange telenorkunder får ikke ringt ut.
NEDE FOR TELLING: Mange telenorkunder får ikke ringt ut. Foto: Tommy H.S. Brakstad

Store telefonproblemer for Telenor

Sist oppdatert:
Kunder får ikke ringt ut.

Like etter klokken 16 meldte Telenor at problemene skal være løst.

Flere abonnementer melder om trøbbel med å få ringt ut fra mobiltelefonen fredag. Problemene skal ha startet ved lunsjtider.

Litt over klokken 14.00 melder Telenor at de oppfordrer kunder til å ikke skru av og på telefonen da dette kan føre til problemer med oppkobling.

– Det er en betydelig mengde kunder som er rammet. Det er problemer med taletrafikk og stor forsinkelse på vanlig SMS, sier informasjonssjef Anders Krokan til Nettavisen.

Les: Ber Telenor rydde opp

Telenors egen Facebook-gruppe melder selskapet følgende:

– Omfanget er foreløpig ikke avklart, men noe taletrafikk går igjennom. Tjenester over mobildata kan oppleve oppkoblingproblemer.

Selskapet jobber for fullt med feilsøk og vil komme tilbake så snart de har mer informasjon. Nettet til Telenor håndterer rundt tre millioner mobilkunder.

Feilen medfører også at telenorkunder ikke får ringt nødnummer.

– Trenger du nødnummer 112 må du ta ut SIM-kortet før du ringer, eller restarte mobilen uten å trykke PIN-koden. Politiet kan sette over til 110 og 113, fortsetter meldingen.

Mange brukere har lagt inn melding om feilen på Facebook-gruppen til Telenor, og kommentarene hagler inn fra folk som har problemer rundt om i landet.

Det er ikke meldt om problemer hos Netcom.

Det er bare noen få dager siden Telenors mobilkunder opplevde problemer å bruke BankID til å logge seg inn på nettbanker og Altinn.

Saken oppdateres.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere