*Nettavisen* Økonomi.

Telegigant nedjusterer

France Telecom har onsdag kveld sendt ut en melding hvor selskapet rapporterer om et trått telemarked. Dette kan tynge teleaksjer torsdag.

11.01.06 21:28

(NA24): France Telecom, Europas nest største teleselskap, anslår onsdag kveld at omsetningen for 2005 økte med 2-3 prosent fra 2004 når man ser på sammenlignbar virksomhet.

Det er en liten nedjustering fra oktober, da anslaget var 3 prosent. Dette var i sin tid en nedjustering fra et anslag på 3-5 prosent.

Selskapet skriver også at den trenden man har sett i andre halvår 2005, og som var mindre gunstige enn man trodde siste sommer, ventes å fortsette i 2006, med en underliggende vekst på 2 prosent.

France Telecom har en målsetning om en vekst på 3-5 prosent årlig i perioden frem til 2008.

Aksjen faller markant i handel New York-børsen, hvor den er notert i tillegg til i Paris, og er nå ned 6 prosent. Dette kan komme til å tynge europeiske teleaksjer torsdag. Telenor endte onsdag opp 0,75 prosent til 67 kroner, bare marginalt under tidenes høyeste notering.

Tross det labre vekstbildet, skriver France Telecom at selskapet venter å nå sine kommuniserte mål når det gjelder marginer i 2005.

På bakgrunn av de svake vekstutsiktene, har selskapet bestemt seg for å gjennomføre en planlagt omstilling raskere enn planlagt, ifølge pressemeldingen onsdag kveld.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.