Telenor 3,9 milliarder kroner rikere på tre måneder

Foto: Telenor (Telenor)

Telenor fosser fremover viser tallene for tredje kvartal.

03.11.13 21:32

I tredje kvartal 2013 var Telenors driftsinntekter 26,0 milliarder kroner, tilsvarende en organisk inntektsvekst på 1 prosent.

Resultat etter skatt var 3,9 milliarder kroner og omfatter et regnskapsmessig valutatap på 502 millioner kroner, hovedsakelig uten kontanteffekt. Det skriver Telenor i en pressemelding torsdag.

EBITDA før andre poster var 9,6 milliarder kroner, EBITDA-marginen var 37 prosent, og kontantstrømmen var 5,9 milliarder kroner.

- Telenor-konsernets resultater dette kvartalet viser at vi har en sterk virksomhet med solid inntjening og solide marginer. En rekordhøy EBITDA på 9,6 milliarder kroner og en kontantstrømsmargin på 23 prosent viser vår evne til å skape verdier. Tiltak for å fremme omsetningsvekst fortsetter å være en topp prioritet, samtidig som vi gjennomfører effektivitetsforbedringer, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Et overordnet mål for Telenor er å tilby internettilgang med god kvalitet og tjenester for alle.

- Bare rundt en av fire av Telenors kunder i Asia har i dag internettilgang, noe som representerer en enorm fremtidig vekstmulighet for oss. I Asia fortsatte den sterke veksten i tredje kvartal, med ni prosent vekst i inntekter fra abonnement og trafikk. I Thailand og Malaysia, der internett allerede er den største vekstdriveren, fikk vi henholdsvis 240.000 og 279.000 nye kunder. Tidligere denne måneden lanserte Grameenphone 3G-tjenester i sentrale deler av Dhaka, noe som markerte starten på en landsomfattende utrulling, sier Baksaas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.