*Nettavisen* Økonomi.

Telenor angrepet i Pakistan

Foto: (EPA/Scanpix)

5000 illsinte demonstranter pepret lørdag Telenors kontorer i Attock i Pakistan med stein før de satte fyr på lokalene.

13.02.06 08:20

Det melder den pakistanske internettavisen www.paktribune.com. Angrepene kom som følge av Muhammed-karikaturene i byen Attock.

Demonstrantene skal også ha brent bilder av Danmarks statsminister og andre europeiske ledere. Ifølge nettavisen skal de ha ropt slagord mot USA og andre vestlige land. Politiet brukte batonger og tåregass mot den sinte mobben.

Tilbakeviser angrepet
Telenor i Norge sier til TV 2 Nettavisen at angrepet er på langt nær så dramatisk som pakistanske medier melder.

- Det er en butikk i en by som ble satt i fyr. Dette er en franchise som selger Telenor-produkter. Vi vet ikke om det er en sammenheng med Muhammed-tegningene, men det er all grunn til å tro det, sier informasjonssjef Esben Tuman Johnsen i Telenor til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Johnsen er ikke butikken eid av Telenor, snarere en vanlig telebutikk. Den hadde likevel Telenor-plakater på utsiden av lokalene. Dette kan ha vært noe av årsaken til at demonstrantene gikk til angrep.

11 norske ansatte
- Det er 11 norske Telenor-ansatte i Pakistan. Vi kommer ikke til å kalle noen hjem som følge av dette, sier Johnsen til TV 2 Nettavisen.

De ansatte holder til i Islamabad.

- Vi følger ekstra godt med på situasjonen, men ingen av våre ansatte ha oppfattet situasjonen som truende. Dersom noen ønsker det, vil de selvsagt få komme hjem, sier Johnsen.

SMS-aksjon
Pakistanske mobilkunder skal den siste tiden ha startet en boikottaksjon mot det norske mobilselskapet i landet. Antall Telenor-kunder skal ha gått kraftig ned i tiden etter Muhammed-tegningene var på trykk i det kristne norske tidsskriftet Magazinet.

Ifølge paktribune.com skal en sms-aksjon ha oppfordret Telenor-kunder til å si opp sine abonnenter i en protest mot tegningene. Telenor skal være blant de tre største mobiloperatørene i landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.