NA24.no

Telenors informasjonssjef i Bangkok, Tor Odland. Her avbildet i Bangkok juni 2014.
Telenors informasjonssjef i Bangkok, Tor Odland. Her avbildet i Bangkok juni 2014. Foto: Stig Martin Solberg (Mediehuset Nettavisen)

Telenor avviser oppslag om fjerning av infosjef i Thailand

Sist oppdatert:
Thailandsk storavis meldte tirsdag at Tor Odland mister jobben som infosjef i Thailand og asiasjef Sigve Brekke risikerer sparken. Telenor avviser påstandene.

BANGKOK (Nettavisen NA24): Thailands største engelspråklig avis, Bangkok Post, skriver tirsdag ettermiddag thailandsk tid at Telenors asiasjef Sigve Brekke risikerer å miste jobben. Avisen navngir imidlertid ikke kilden til opplysningen.

Telenors mediesjef Glenn Mandelid sier til E24 at informasjonssjef Tor Odland i Bangkok fortsetter i jobben sin som før.

Det bekrefter også Telenor i en offisiell uttalelse Nettavisen NA24 mottok like etter klokken 08:

«Artikkelen i Bangkok Post er feil og kunne ha blitt imøtegått dersom avisen hadde kontaktet Telenor. Tor Odland er ansatt i Telenor Group og forblir i nåværende rolle. Rykter om noe annet er spekulasjoner og ikek baseert på fakta», heter det i uttallsen fra Telenors kommunikasjonsdirektør Pål Kvalheim.

Selskapet opplyser at de ikke har flere kommentarer til saken.

Årsaken bak bråket er Telenors uttalelse i forrige uke om at militærjuntaen krevde Facebook-blokade, noe som fikk juntaen til å rase.

Odland opplyste for en drøy uke siden at DTAC, der Telenor er største eier, 28. mai stengte Facebook-tilgangen i en time på ordre fra militærjuntaen i Thailand, som kaller seg selv Det nasjonale rådet for fred og orden (NCPO). Den uttalelsen likte juntaen svært dårlig.

– Upassende og respektløst, tordnet oberst Setthapong Malisuwan, som er nestleder i kringkastingsregulatoren i landet (NBTC).

NBTC har vært militært styrt siden kuppet i mai. Etter uttalelsene truet de med å granske det de antydet kan være uregelmessigheter i Telenors eierandeler i DTAC. Søndag beklaget Telenor uttalelsene overfor NBTC.

Les: Telenor beklaget overfor militærjuntaen.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere