NA24.no

Telenor beklager overfor militærjuntaen i Thailand

FIKK BEKLAGELSE FRA TELENOR: Militærjuntaen i Thailand var rasende over Telenor etter uttalelse om blokade av Facebook. Nå får juntaen beklagelse. På bildet: Talsmann for juntaen oberst Werachon Sukondhapatipak på et møte med utenlandske journalister på Foreign Correspondents Club Thailand (FCCT) i forrige uke.
FIKK BEKLAGELSE FRA TELENOR: Militærjuntaen i Thailand var rasende over Telenor etter uttalelse om blokade av Facebook. Nå får juntaen beklagelse. På bildet: Talsmann for juntaen oberst Werachon Sukondhapatipak på et møte med utenlandske journalister på Foreign Correspondents Club Thailand (FCCT) i forrige uke. Foto: Stig Martin Solberg (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Telenor beklager påstanden om at de sperret Facebook for ti millioner brukere i Thailand på oppfordring fra de militære kuppmakerne i landet.

I en kunngjøring gjengitt i blant annet Bangkok Post beklager Telenor at de ved å hevde dette svertet militærjuntaens gode navn og rykte.

Telenors kommunikasjonssjef i Asia, Tor Odland, opplyste for en drøy uke siden at DTAC, der Telenor er største eier, 28. mai stengte Facebook-tilgangen i en time på ordre fra juntaen. Han tilføyde at dette satte Telenor i en krevende situasjon.

Militærjuntaen, som omtaler seg selv som Det nasjonale rådet for fred og orden (NCPO), reagerte sterkt på uttalelsen.

Tordnet

– Upassende og respektløst, tordnet oberst Setthapong Malisuwan, som er nestleder i kringkastingsregulatoren i landet (NBTC).

– Dersom Thailand tilsynelatende har så mange problemer, bør Telenor investere et annet sted, sa Setthapong til avisen Naew Na.

Legger seg flat

Nå legger Telenor seg flat og beklager på det sterkeste påstanden om at det var NBTC og militærjuntaen som tvang dem til å stenge Facebook.

– Ledelsen i Telenor-gruppen og DTAC vil få benytte anledningen til å beklage overfor NBTC og NCPO, heter det i kunngjøringen.

– Vi vil ytterligere styrke vår dialog med Thailands folk, heter det videre.

– Både Telenor-gruppen og DTAC anerkjenner fullt ut behovet for å stå sammen, samt sensitiviteten, og vi beklager dypt effekten av dette, heter det videre.

Truer

NBTC har vært under de militæres kontroll siden kuppet 22. mai og hevder at Facebook ble sperret som følge av tekniske problemer.

NBTC har samtidig truet med å granske det de antyder kan være uregelmessigheter når det gjelder Telenors eierandeler i DTAC, men nekter for at enn slik gransking er politisk motivert.

– I tiden fremover vil vi være påpasselige og følge med på aksjepostene i DTAC. Dersom vi oppdager at andelen utenlandske aksjeeiere kan bryte med våre lover for utenlandsk eierskap, vil vi kunne utestenge Telenor fra auksjonen for frekvenser i 4G-nettverket, sa Setthapong i forrige uke.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere