NA24.no

Telenor blir verdens første operatør som lar deg kaste sim-kortet


SNART MODEN FOR SØPPELDYNGA: Snart trenger du ikke lenger sim-kort.
SNART MODEN FOR SØPPELDYNGA: Snart trenger du ikke lenger sim-kort. Foto: Alexander Winger (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Telenor blir verdens første operatør som er sertifisert til å koble enheter til mobilnettet uten sim-kort.

Telenor blir den første mobiloperatøren i verden som har fått sertifisering for en eSim-plattform av den globale bransjeorganisasjonen GSMA.

– Vi er svært glade for å ha blitt sertifisert. Det er svært strenge sikkerhetskrav til sertifiseringen. Hittil er det bare fire selskaper globalt som er sertifisert. Telenor Norge blir den første operatøren. Her er det mange flinke folk som har jobbet godt med å gjøre Telenor klar for eSIM, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge og leder av Telenor Skandinavia i en pressemelding.

Les også: Telenor vil kutte 2200 ansatte - i året

Erstatter sim-kort

eSim, eller embedded sim, innebærer at sim-kortene vi bruker i dag erstattes av en brikke inne i telefoner og annet utstyr. Denne brikken kan da kobles til mobilnettet på egen hånd. 

 - Kanskje slår du på din nye telefon i butikken og får opp en liste over aktuelle mobiloperatører. Du velger da for eksempel Telenor, kommer inn på Mitt Telenor, og kjøper- eller benytter abonnementet du allerede har. Dette er en spennende utvikling, som vil forenkle både for kundene og oss, sier Svendsen. 

Venter eksplosjon

I første omgang vil eSim imidlertid brukes på andre enheter enn mobiltelefoner, som for eksempel biler, smarte strømmålere og alarmsystemer. Det skyldes at teknologien fortsatt er umoden. 

- Særlig innenfor tingenes internett og maskin til maskin-kommunikasjon tror vi antall ting som kan kobles på nett vil eksplodere med eSim. Vi har i dag over én million ting på nett, men snart tror vi det blir flere ting enn mennesker på nett i Norge. eSim vil bidra til denne utviklingen, sier Ove Fredheim, leder for Telenors bedriftsdivisjon. 

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere