*Nettavisen* Økonomi.

Telenor blør i Sverige

Telenor Sverige tapte 1 milliard svenske kroner i fjerde kvartal, og vil ikke si når de regner med å være lønnsomme.

23.02.06 10:56

En aggressiv satsing og hardt prispress gjorde at Telenors Sverige-eventyr i 2005 ble et tapsprosjekt, skriver ComputerSweden.

Teleselskapet satser hardt i det svenske markedet, og økte i fjerde kvartal i fjor omsetningen med nesten 50 prosent.

Tapte 858 millioner
Men satsningen koster, og Telenors svenske virksomheter tapte til sammen 858 millioner norske kroner i fjerde kvartal

- På mobilsiden har vi hatt en avtale med Tele2 som ikke lever opp til forventningene, nå kommer vi til å overføre den mobile trafikken til Vodafones nett. Det innebærer at vi har gjort nedskrivninger på 291 millioner kroner, sier Tolle Grøterud hos Telenor Investor Relations til ComputerSweden.

På fastnettsiden har Telenor gjort nedskrivninger på 614 millioner kroner. Grøterud vil ikke si når selskapet har planer om å bli lønnsomme i Sverige, men sier det kortsiktige målet er å styrke posisjonen på det svenske markedet, få ned kostnadene og beholde en ebitda på 15 prosent.

Dårlige erfaringer
Telenor har ikke spesielt god erfaring med det svenske markedet, etter to mislykkede forsøk på å fusjonere med erkerivalen Telia.

I det siste har imidlertid Telenor festet et godt grep om Sverige. Foruten oppkjøpene av mobiloperatøren Vodafone og Bredbandsbolaget, har Telenor skaffet seg en bred plattform med Djuice, fiberopptikkselskapet Utfors og teleselskapet Glocalnet.

Telenor har lagt om lag 14 milliarder kroner på bordet for å sikre seg Vodafone og Bredbandsbolaget. I tillegg har telegiganten også satset på det danske markedet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.