*Nettavisen* Økonomi.

Telenor-butikk stormet

En åtteåring ble drept da demonstranter onsdag stormet et Telenor-tilknyttet kontor i Pakistan.

15.02.06 08:51

Åtteåringen ble skutt i ansiktet i forbindelse med at demonstranter stormet et kontor med tilknytning til Telenor, melder AP. Det er uklart om det dreier seg om en Telenor-forhandler eller et kontor. 45 er skadd i protesten. Ifølge politiet deltar 70.000 mennesker i demonstrasjonen.

Tirsdag ble en Telenor-butikk i Lahore satt i flammer i protest mot publiseringen av Muhammed-tegningene.

Plyndret og brant
Rasende demonstranter plyndret et Mc Donalds-utsalg, samt satt fyr på et KFC-utsalg, før Telenor-utsalget fikk unngjelde.

Politiet brukte tåregass og avfyrte skudd i lufta for å løse opp demonstrantene. Demonstrantene svarte med å sette opp barrikader av brennende bildekk i gatene.

I Lahore demonstrerte 1500 mennesker mot tegningene onsdag.

Studentopprør
I hovedstaden Islamabad demonstrerte flere tusen studenter med slagordende «Død over Danmark» og «Utvis europeiske ambassadører». En gruppe på flere hundre studenter forsøkte å storme et område der flere ambassader holder til.

I helga angrep 5000 illsinte demonstranter et annet Telenor-utsalg i byen Attock med stein før de satte fyr på lokalene.

Tirsdag stormet rundt 1000 demonstranter et ambassadestrøk i Islamabad. Den norske og danske ambassaden var ikke berørt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.