Telenor fikk 20 millioner nye mobilabonnenter

Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas leder et av Europas raskest voksende telekomselskaper.

Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas leder et av Europas raskest voksende telekomselskaper. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)

Telenor hadde et justert driftsresultat på 5,1 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor mot 5,4 milliarder kroner i samme kvartal i 2013.

11.02.15 07:37

Resultatet før skatt for hele 2014 lå på 20,7 milliarder kroner, opp fra 17,6 milliarder kroner i 2013.

- Resultatene i 2014 bekrefter Telenor-konsernets posisjon som et av Europas raskest voksende telekomselskaper, med en organisk vekst på 5 prosent i årets siste kvartal og 3 prosent for året under ett, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

I fjerde kvartal lå omsetningen på 29,1 milliarder kroner, mot 26,3 milliarder i 2013. Samlet omsetning i 2014 ble 106,5 milliarder kroner, mot 99,1 milliarder kroner året før.

Aksjonærene vil få et utbytte på 7,30 kroner per aksje, lover konsernsjefen.

I Norge har inntektene fra mobil økt med 10 prosent det siste året, opplyser Baksaas. I Thailand har året derimot vært utfordrende på grunn av hard konkurranse. Utbyggingen går for fullt i Myanmar.

- Fremover vil vi fortsette å konsentrere oss om overgangen fra tale til data, som resulterer i markante endringer i vår egen og tilstøtende bransjer, sier Baksaas.

. Vi er godt posisjonert for å tjene penger på denne databølgen, fastslår han.

Telenor venter fortsatt inntektsvekst i 2015 og vil holde investeringene på samme nivå som i fjor.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.