NA24.no

Telenor fikk ikke utsettelse i Russland

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Domstol i Moskva nektet å utsette inndriving av milliardbeløp.

En forretningsdomstol i Moskva avslo onsddag en anmodning fra Telenor East Invest AS om oppsettende virkning når det gjelder namsmannen i Moskvas inndriving av erstatningsbeløpet på 1,73 milliarder USD som Telenor ble idømt i Omsk i Sibir, ifølge en pressemelding fra Telenor onsdag kveld.

Dommen er et resultat av et søksmål fra Farimex Products som eier tegningsretter (ADR) tilsvarende 0,002 prosent av aksjene i VimpelCom. Høringen startet 14. april og fortsatte 30. april, 6. mai og 8. mai inntil dagens beslutning.

Telenor vil anke avgjørelsen til neste ankeinstans i Moskva, ifølge pressemeldingen.

Onsdag 10. juni skal en domstol i Tyumen i Vest-Sibir behandle Telenors anke over dommen i Omsk. Denne saken ble utsatt 26. mai med begrunnelsen at tredje part (A. Reznikovich og M. Fridman) ikke var rettmessig innkalt, ifølge meldingen.

Telenor har de siste årene ligget i en bitter strid om kontrollen over det russiske mobilselskapet Vimpelcom, og disse sakene er relatert til denne striden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere