NA24.no

Telenor-forvirring om milliardsøksmål

Sist oppdatert:
Telenor skal være saksøkt for flere milliarder kroner, men selskapet tilbakeviser dette.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det skal være lokale post- og teletilsynet i Kosovo som saksøker den norske telesuksessen for 400 millioner euro, eller 3,3 milliarder kroner, ifølge lokale medier. Det skriver eciks.org. ECIKS er en nullprofittsorganisasjon som er konstruert for å støtte den økonomiske utviklingen i Kosovo.

NA24 - din næringslivsavis

Bakgrunnen skal være at norske Telenor ødela for den lokale mobiloperatøren Vala da det ble installert antenner i Kosovo. Men Telenor har ikke sett noe til dette søksmålet.

- Ikke mottatt søksmål
- Vi har ikke mottatt noe søksmål. Det er det lokale post- og teletilsynet som skal ha reist et søksmål fordi Mobtel, som er et serbisk selskap, skal ha hindret det lokale selskapet i å få utført sine tjeneseter, sier Kai Rosenberg direktør i Telenor Konsernkommunikasjon til NA24.

Telenor har nå satt jurister på saken og hevder at de lokale mediene roter. Telenor overtok hele det serbiske selskapet Mobi 63 fra Mobtel etter en auksjon og hevder at saken gjelder det resterende og uavhengige serbiske selskapet Mobtel.

- Vært diskusjoner
- Avtalen sier at den serbiske staten skal ta på seg alle utgifter ved det uavhengige selskapet og ikke Telenor. Men det har vært en del diskusjon i Kososvo fordi Telenor gjennom sitt nye selskap fortsatt hadde noen antenner igjen inne i Kosovo, men vi kan ikke se at de gjelder denne saken. Og som sagt har vi ikke mottatt noen søksmål, sier Rosenberg.

Norsk gigant
Etter at Telenor ble notert på børs har selskapet blitt en telemastodont. Selskapet eier i dag flere utenlandske mobiloperatører i flere av de hurtigst voksende mobilmarkedene i verden og har en markedsverdi på over 198 milliarder kroner. I dag steg selskapet med 0,43 prosent til 118 kroner aksjen. Dette er tett oppunder den høyeste markedsverdien selskapet noen gang har hatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere