*Nettavisen* Økonomi.

Telenor-gransking bare internt i selskapet

Konsernsjef Sigve Brekke under presentasjonen av Telenors resultatet nylig. Han ser med bekymring på tirsdagens nyheter fra Vimpelcom. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Telenor hyrer inn et advokatfirma for å granske Vimpelcom-saken, men granskerne skal ikke undersøke hva Telenor-toppene som satt i styret i Vimpelcom visste.

Søndag kveld varslet konsernsjef Sigve Brekke at «alle steiner skal snus» for å finne ut nøyaktig hvordan Telenor håndterte Vimpelcom-saken. Men én stein skal han ikke løfte på, skriver Klassekampen.

Til avisen sier Brekke at et sentralt punkt i stortingshøringen om saken, nemlig Telenor-toppenes opptreden i Vimpelcom-styret, ikke vil bli omfattet av den eksterne granskingen.

– Når jeg snakker om en gransking av Telenor-systemet, så er det internt i Telenor. Vi har ingen oversikt over hva som har skjedd i Vimpelcoms styre, sier Brekke.

Konsernsjefen opplyser videre at granskingen skal dreie seg om Telenor-systemets befatning med Usbekistan-saken fra 2005 og fram til i dag. Vimpelcom er under etterforskning for å ha utbetalt store summer relatert til telelisenser i landet.

Ifølge Klassekampen har minst seks Telenor-representanter i Vimpelcom vært involvert i styrebehandlingen av utbetalingene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.