NA24.no

Telenor har kjøpt Talkmore

Sist oppdatert:
Telenor har kjøpt mobilselskapet Talkmore og overtar selskapets kunder i Norge.

Telenor opplyser i en pressemelding at de har kjøpt mobiloperatøren Talkmore for 135 millioner kroner. Avtalen er inngått med forbehold om Konkurransetilsynets godkjennelse.

Talkmores cirka 60.000 kunder befinner seg i dag både i Telenors og Netcoms nett. De av kundene som benytter Netcoms mobilnett, vil på sikt bli overført til Telenors.

Navnet lever videre
Talkmore-navnet skal videreføres, og selskapet skal ha samme markedsfokus som tidligere. Med andre ord ønsker Telenor at Talkmore skal bli telegigantens lavprissatsning i Norge.

– På samme måte som Djuice i dag er vår merkevare for ungdom, vil Talkmore i fremtiden være vår satsing mot de av kundene som er mest opptatt av lave priser, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til Mobilen.no.

Med dette ønsker Telenor altså å kaste seg inn i lavprismarkedet, et område de hittil har skydd som pesten.

– Telenor har en intensjon om å være en ledende aktør også innenfor dette segmentet. Vi er fornøyd med at vi gjennom dette oppkjøpet sikrer oss både et selskap som er etablert innen lavprissegmentet, og ytterligere kompetanse innenfor dette feltet, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør i Telenor.

Denne kompetansen kommer på Post- og teletilsynets prisbarometer til uttrykk ved at Talkmores abonnement koster gjennomsnittsforbrukeren 186 kroner i måneden, mot Telenors billigste alternativ, Frifiks, som ved samme bruk koster 193 kroner. Talkmore er ellers kjent for sine lave datapriser.

– Tydeligst til salgs
I mobilbransjen hersker det stor enighet om at antallet selvstendige aktører skal ned. Flere selskaper er på frierferd til nye eiere, og det diskuteres flittig hvem som skal kjøpe hvem.

– Hvorfor valgte Telenor å gå for nettopp Talkmore?

– Talkmore var det selskapet som tydeligst var til salgs. De har en posisjon og anerkjennelse i lavprismarkedet som passer med Telenors behov, svarer Lessum.

– Hvem var det som banket på døren til hvem?

– Det er irrelevant å snakke om initiativ. Kontakten var der, og interessene passet sammen, sier informasjonssjefen.

De ansatte blir med
Samtlige Talkmore-ansatte får tilbud om videre arbeid i selskapet.

Talkmore er kjent som mobilselskapet som tilbyr kundene å fjerne operatørlåsen de har på mobilen. I de fleste tilfeller vil det dreie seg om telefoner som er låst til nettopp Telenor.

Men med dette er stridsøksen definitivt begravd mellom David og Goliat – i hvert fall fram til Konkurransetilsynet eventuelt setter foten ned.

Kjøpesummen verdsetter hver enkelt kunde til 2250 kroner. Talkmore omsatte i fjor for 178 millioner kroner.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere