Telenor i blinde

Foto: Knut Falch/SCANPIX

Telenor aner ikke hva som skjer med aksjene i VimpelCom

- Vi har prøvd å få ut info fra retten i Omsk. Det har vi fått beskjed om at får i morgen tidlig, sier Dag Melgaard, pressetalsmann i Telenor til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

I går kom meldingen om at Telenor og Altimos aksjer i VimpelCom var frosset av en domstol i Omsk i Russland.

I dag meldes det at retten har opphevet arresten av Altimos VimpelCom-aksjer. Telenor på sin side har ikke fått informasjon om hva som skjer med deres aksjer i den russiske mobilgiganten.

Mangler informasjon
- Vi er dessverre avskåret fra å si noe om hva som skjer. Vi har heller ikke fått offisielt bekreftet at det faktisk er en arrest i våre aksjer. Det å få tilgang på de offisielle rettsdokumentene får vi ikke før i morgen tidlig, forklarer Melgaard.

Melgaard viser til dagens nyhet fra Wall Street Journal der det går fram at Mikhail Fridman, Telenors erkefiende i kampen om VimpelCom, får låne to milliarder dollar av russiske myndigheter til å innfri lån i Deutsche Bank. Dermed slipper Fridman å bli tvunget til tvangssalg av aksjene i VimpelCom som har stupt som følge av finanskrisen.

Melgård på sin side mener den russiske redningen er et klart tegn på at det er Fridman som har stått bak arresten av VimpelCom-aksjene for å hindre at disse havnet i Deutsche Banks hender.

- Kunne ikke innfri forpliktelsene
- Ut fra dette leser jeg at Altimo ikke var i stand til å innfri sine låneforpliktelser. Med hjelpen fra myndighetene til Altimo faller kortene på plass, sier Melgaard.

Er det skuffende for Telenor å øyensynlig gå glipp av å kunne kjøpe hele VimpelCom?

Vi har ingen mening om det. Det er et internt forhold mellom Altimo og Deutsche bank.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag