NA24.no

(Scanpix)

Telenor innfrir ikke

Sist oppdatert:
Redusert inntektsvekst for telegiganten.

Telenor knaller til med solide tall i tredje kvartal, men de er ikke i tråd med forventningene.

NA24 - din næringslivsavis

Lavere enn ventet
Driftsresultatet endte på 3.839 millioner kroner, ned fra 4.213 millioner i samme periode i fjor. Her var det ventet 4.075 millioner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Omsetningen endte på 23.788 millioner kroner, mens det var ventet 23.621 millioner. I tredje kvartal 2007 endte omsetningen på 23.135 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på 4.434 millioner kroner, ned fra 4.702 millioner i fjor. Analytikerne ventet 5.232 millioner kroner.

Opprettholder utsiktene
- Vi leverer et kvartal med sterk EBITDA-margin og en solid kontantstrøm fra driften, til tross for redusert inntektsvekst. Våre mobiloperasjoner økte antall abonnement med seks millioner i løpet av tredje kvartal, og hadde totalt 159 millioner ved utgangen av kvartalet. Vi opprettholder utsiktene for 2008, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Kjøper i India - henter milliarder
I dag ble det kjent at Telenor skal bruke 1,07 milliarder dollar til å kjøpe 60 prosent av det indiske selskapet Unitech Wireless. Som en følge av dette oppkjøpet må Telenor hente 12 milliarder i en fortrinnsrettsemisjon i løpet av første kvartal 2009. I en melding fremkommer det at Nærings- og handelsdepartementet, som er største eier i Telenor, har sagt seg villig til å stille opp med friske penger for å sikre finansieringen til Telenor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere