NA24.no

Telenor-jubel i Ukraina

Sist oppdatert:
Milliardkrangelen om makten i mobilselskapet Kyivstar ruller videre. Siste stikk går til Telenor.

Høyesterett i Ukraina har i dag gjeninnsatt styret i mobilselskapet Kyivstar.

- Vi er kjempefornøyde med dagens avgjørelse, sier Telenors visepresident Dag Melgaard.

NA24 - din næringslivsavis

GIkk tilbake
Høyesterett avviste i mars Telenors anke over en avgjørelse i retten om vedtektene i mobilselskapet Kyivstar. I dag reverste de hele beslutningen.

Telenor eier det ukrainske mobilselskapet sammen med Storm, som er et datterselskap av det russiske investeringsselskapet Alfa Gruppen. Telenor og Alfa krangler også om makten i Vimpelcom, det russiske mobilselskapet.

- Vil underminere Telenor
- Selv om kjennelsen i Higher Commercial Court nå er endelig, endrer ikke det faktum at Telenor fortsatt, med 56,5 prosent eierandel, er Kyivstars majoritetseier. Aksjonæravtalen i Kyivstar sier at tvister skal avgjøres ved voldgift i New York, og vi står ved våre krav overfor Storm i dette, sa Jan Edvard Thygesen, konserndirektør og leder for Telenors virksomhet i Sentral- og Øst-Europa til NA24 da anken deres ble avvist.

Nå jubler derimot Telenor.

- Rettsakene som Storm har ført mot oss i Ukraina har bare ett mål for øye; å underminiere Telenors kontroll i Kyivstar, sier Melgaard.

Telenor eier 56,5 prosent i Kyivstar, mens Storm har de resterende 43,5 prosentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere