Gå til sidens hovedinnhold

Telenor kjøper den nest største mobiloperatøren i Bulgaria

Ekspanderer i øst.

Telenor har inngått avtale med OTE om å kjøpe den bulgarske mobiloperatøren Globul for totalt 717 millioner euro, eller rundt 5,4 milliarder kroner.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Globul er den nest største mobiloperatøren i Bulgaria med 4,5 millioner kunder og en markedsandel på 36 prosent. Transaksjonen inkluderer også Germanos Bulgaria, ledende forhandlerkjede innen telekom i markedet, konsolidert inn i Globul.

Store i Asia
- Basert på vår erfaring med Telenors velfungerende virksomheter i regionen har vi sterk tro på at vi vil være i stand til å skape verdier i det bulgarske markedet. Gjennom vår størrelse og erfaring koblet med Globuls kompetanse og kunnskap om markedet, kan vi tilby enda bedre kvalitet og mer avanserte tjenester til bulgarske kunder, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

I sentral- og østeuropa er Telenor i dag til stede i Ungarn, Serbia og Montenegro. Målt i inntekt, er selskapet markedsledende i de to sistnevnte.

4,5 millioner abonnenter
- Vår inntreden i det bulgarske markedet øker mulighetene for samarbeid over grensene og gir økt effektivitet som både kunder, næringsliv og Telenor vil dra fordel av. Vi ser også en mulig ekspansjon innen markedet for mobildata og internettbaserte tjenester, sier Kjell- Morten Johnsen, konserndirektør og leder av Telenors virksomheter i Europa.

Globul har operert i Bulgaria siden 2001. Ved utgangen av 2012 hadde selskapet 4,5 millioner mobilabonnenter og en markedsandel på 36 prosent.

I 2012 hadde Globul og Germanos Bulgaria inntekter på 378 millioner euro og driftsresultat på 135 millioner euro.

Transaksjonen forutsetter godkjenning fra relevante myndigheter og forventes sluttført i tredje kvartal 2013.

– Pleier å treffe
Teleanalytiker Tore Aarønæs i Norsk Telecom sier Telenor vanligvis treffer godt med oppkjøp av utenlandske selskaper.

– I dag er jo Telenor mye større i utlandet enn her hjemme i Norge. Vi ligger langt fremme og det norske mobilmarkedet er avansert. Derfor har Telenor mye verdifull kompetanse som de tar med seg ut i verden, sier han til NTB.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus