NA24.no

Telenor-kunder må betale for BankID

Sist oppdatert:
Vil ta en krone hver gang du skal bruke nettbanken.

Oslo (NTB): Fra 1. mai vil det koste Telenor-kunder 49 øre å bruke BankID. Forbrukerrådet tror selskapet vil miste kunder som følge av dette.

Betalingen for tjenesten gjelder også Djuice-kunder, skriver Dagbladet.

Dermed vil det koste om lag 1 krone for å betale en regning i nettbanken, ettersom man må bruke BankID både ved identifisering og signering, og også ved betaling med BankAxess.

Regner med reaksjoner

Telenor – som utviklet tjenesten sammen med bankene – fortstår at noen vil reagere på avgjørelsen om å ta betaling, men håper kundene har så god nytte av tjenesten at de vil fortsette å bruke tjenesten.

– Siden vi introduserte denne tjenesten i 2009, har vi brukt mye tid på å utvikle den. Vi har aldri tatt noe for den, men nå mener vi tida er inne for å ta betalt for drifting og videre utvikling av BankID, sier informasjonssjef Anders Krokan.

- Til stor irritasjon

Fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet tror Telenor vil miste kunder.

– Det er ikke akkurat noe beløp som velter husholdningsøkonomien, men gebyrer er til stor irritasjon for forbrukerne, og da ser vi at folk kutter ut tjenesten, sier han til Dagbladet.

I mange sammenhenger er det mulig å bruke kodebrikke i stedet for BankID på mobil. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere