NA24.no

(Foto: Christian Bakken/TV 2 Nettavisen)

Telenor langflate

Sist oppdatert:
Telenor gjør helomvending og støtter et nærmere samarbeid mellom den russiske mobiloperatøren Vimpelcom og den ukrainske mobiloperatøren Kyivstar.

Under dagens styremøte i Vimpelcom ble det blant annet besluttet at Vimpelcom og Kyivstar skal inngå et nærmere strategisk samarbeid.

Langflate
Tidligere har holdningen til Telenor vært at Vimpelcom skulle holde seg langt unna Ukraina.

- Så dere legger dere langflate?

- Det er dine ord, sier viseinformasjonsdirektør Kai Rosenberg i Telenor til TV 2 Nettavisen.

Rosenberg er slett ikke enige i at de legger seg langflate. Nå sier Telenor at Ukraina er viktig for VimpelCom.

Lite troverdig forslag
- Telenor tror et strategisk samarbeide mellom Vimpelcom og Kyivstar kan være en måte VimpelCom kan etablere seg i det ukrainske markedet på, sier konserndirektør Jan Edvard Thygesen i Telenor i meldingen.

I en melding skriver Telenor at selskapet alltid har støttet den russiske mobiloperatørens ekspansjonsplaner, og mener at verken Vimpelcom eller Alfa har kommet opp med et troverdige forslag til hvordan Vimpelcom skal etablere seg i Ukraina.

På dagens styremøte etterlyste derfor Telenors styrerepresentanter alternative lavrisiko-forslag for hvordan Vimpelcom skal komme seg inn på det ukrainske markedet.

Den norske telegiganten kritiserer samtidig Alfas styremedlemmer i Vimpelcom for at de ikke har godkjent selskapets budsjett for 2006 for Russland, Kazakhstan, Tajikistan og Uzbekistan.

Surt forhold
Telenor eier 29,9 prosent av VimpecCom og 56,5 prosent av Kyivstar. Selskapets russiske partner i alle år, Alfe Gruppen eier over 30 prosent i Vimpelcom og resten av aksjene i Kyivstar.

Forholdet dem i mellom har surnet betraktelig den siste tiden. Alfa ønsket at Vimpelcom skulle køpe det lille ukrainske mobilselskapet URS/Wellcom for over 230 millioner dollar. Ifølge Telenor er ikke selskapet verd mye.

Alfa Gruppen har så langt godt seirende ut av striden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere