NA24.no

Telenor med de «det beste kvartalet noensinne»

Administrerende direktør i Telenor Jon Fredrik Baksaas leverer knalltall for tredje kvartal 2014.
Administrerende direktør i Telenor Jon Fredrik Baksaas leverer knalltall for tredje kvartal 2014. (Telenor)
Sist oppdatert:
Fikk et driftsresultat (EBITDA) på 10,4 milliarder kroner i tredje kvartal 2014.

Telenor har leverte det beste EBITDA-tallet noensinne (driftsresultat før avskrivninger) i tredje kvartal 2014. Det melder den norske giganten i en pressemelding onsdag morgen.

I tredje kvartal 2014 rapporterte Telenor-konsernet driftsinntekter på 27,7 milliarder kroner, noe som utgjør en organisk inntektsvekst på 3,5 prosent. EBITDA før andre poster var 10,3 milliarder kroner, EBITDA-marginen var 37% og kontantstrømmen fra driften var 6,3 milliarder kroner.

- I tredje kvartal fortsatte vi å bedre lønnsomheten og drive omsetningsvekst, og vi leverer det beste kvartalet noensinne målt i EBITDA og operasjonell kontantstrøm. Vi fikk 3,4 millioner nye mobilabonnementer i perioden, drevet av solid kundevekst i India, Bangladesh, Malaysia og i vårt nyeste marked Myanmar, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor i en pressemelding onsdag.

Konsernsjef Baksaas melder om robust omsetningsvekst i Norge. I utlandet er bildet mer blandet.

Problematisk i Thailand
- I Thailand ble både omsetningen og kundeinntaket i kvartalet påvirket av økt konkurranse og svake makroøkonomiske forhold. For å møte den sterke etterspørselen etter internettjenester og mobil data, samt for å møte nye behov som følger endringer i kundenes bruksmønstre, har dtac økt investeringene i 3G- og 4G-nettverk. Overgangen til den nye 3G-lisensen fortsetter å bidra til reduksjon i regulatoriske kostnader. Pågående tvister fortsetter å være en del av forretningsmiljøet i Thailand, og vi vil håndtere disse fremover, sier Baksaas.

Passert én million kunder i Myanmar
- I slutten av september fikk vi våre første kunder i Myanmar på nett da vi lanserte vi våre tjenester i landet. Telenor startet i landets nest største by, Mandalay, før nettet deretter ble åpnet i byene Nay Pui Taw og Yangon. Vi fortsetter rulle ut nettverk og tjenester slik at stadig flere mennesker for første gang kan få tilgang til mobiltjenester, og vi ser frem til å bidra med viktig infrastruktur til folk i Myanmar. 25. oktober passerte vi 1 millioner kunder, og vi er sikre på at den lovende trenden vil fortsette, sier Baksaas.

Forventer ensifret organisk vekst
Av Telenors totale kundemasse på nærmere 180 millioner abonnenter, er omtrent 29 prosent aktive internettbrukere.

- Basert på resultatene så langt i år, og utsiktene for resten av 2014, er våre forventninger for helåret uendret. Som tidligere kommunisert, venter vi en EBITDA-margin høyere enn fjoråret og lav ensifret organisk omsetningsvekst, sier Baksaas.

Fem hus tatt av vannmassene, driver mot avstengt bro - flere hus truetHåper å få over 600 millioner for LeangenKutt i formuesskatten går først og fremst til pensjonisterKraftig forverret Statoil-resultat

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere