NA24.no

Telenor med i historisk lansering

Foto: Andre Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Største på én dag i telekommunikasjonshistorien.

Telenor opplyser i en pressemelding at det indiske teleselskapet Uninor, hvor Telenor er største eier, torsdag lanserer mobiltjenester i syv telekomregioner i India. Dette skal være den største lanseringen på en enkelt dag i telekommunikasjonshistorien.

Mange millioner
Nedslagsfeltet er på 600 millioner mennesker i India.

- Det er svært tilfredsstillende å være vitne til dagens lansering av Uninor i India. Ved å tilby mobiltjenester med høy kvalitet har jeg stor tro på at Uninor vil ha en positiv påvirkning i dagliglivet til selskapets kunder i India. Etableringen av et mobilselskap av denne størrelsen på så kort tid er virkelig imponerende. Jeg er overbevist om at Uninor vil holde samme høye tempo fremover slik at de blir en foretrukket mobilleverandør for den indiske befolkningen, og en betydelig mobiloperatør i det indiske markedet. Telenor vil bidra med kunnskap og erfaring fra andre markeder for å sikre en vellykket etablering i India, kommenterer konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Det er regionene Tamil Nadu, Kerala, Karnataka, Andhra Pradesh, Uttar Pradesh East, Uttar Pradesh West og Bihar inkludert Jharkhand lanseringen skjer. Det er åtte måneder siden Telenor sluttførte transaksjonen med Unitech Group. Den første investeringen skjedde i 20. mars 2009.

De skal være tilgjengelige i hele India fra første dag.

Kostnadseffektivt
Uninor baserer seg på en organisasjonsmodell der de skal dele infrastruktur og leie inn eksterne tjenester.

- Denne organisasjonsmodellen representerer en nyskapende måte å etablere et lett og kostnadseffektivt mobilselskap. Jeg tror at Uninors tilnærming vil gjøre dem raskere og mer fleksible enn tradisjonelle mobiloperatører, kommenterer Baksaas.

Samlet har Uninor nå 1.800 ansatte og abonnementene skal selges i over 210.000 utsalgssteder. Det er sikret rundt 1000 eksklusive distributører. I tillegg skal Uninor ha 17 eksklusive egne butikker og 50 eksklusive franchisetakere.

- Dagen etter lansering vil Uninor være sterkt synlig og i indiske gater. Nær 30.000 mennesker vil i utvalgte byer sette sitt preg på bylivet gjennom deltakelse i parader og opptog for å markere at selskapets tjenester er tilgjengelige for det indiske folk, skriver selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere