NA24.no

Telenor med rekordtall

Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas med pene tall for første kvartal.
Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas med pene tall for første kvartal. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Overskudd på over fire milliarder i første kvartal etter skatt og selskapet nærmer seg 200 millioner kunder.

I første kvartal 2015 rapporterte Telenor-konsernet driftsinntekter på 30,2 milliarder kroner, noe som utgjør en organisk inntektsvekst på 7,6 prosent.

Også EBITDA før andre poster på 10,6 milliarder kroner var rekordhøy, EBITDA-marginen var 35% og kontantstrømmen fra driften var 6 milliarder kroner. Nettoresultatet endte på 4,1 milliarder kroner, noe som tilsvarer et resultat per aksje på 2,70 kroner, skriver selskapet i en pressmelding onsdag.

.- Våre resultater i første kvartal gjenspeiler en lovende start på året. Vi rapporterte rekordhøye inntekter og sterk organisk salgsvekst på 8 prosent. EBITDA økte organisk med 5 prosent til tross for oppstartskostnader i Myanmar og fortsatt høyt håndsettsalg. Vi økte med 5,9 millioner mobilkunder i perioden og mer enn en tredel av våre totalt 190 millioner abonnenter er nå aktive internettbrukere, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Tabellen nedenfor viser nøkkeltall for første kvartal 2015 sammenlignet med foregående år:

nøkkeltall
Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere