NA24.no

Foto: Knut Falch/SCANPIX

Telenor nekter å betale milliardbot

Sist oppdatert:
Vil ikke betale russisk milliardbot.

- Vi har ingen intensjoner om å betale noen erstatning, basert på denne avgjørelsen, sier Jan Edvard Thygesen, sjef for Telenors operasjoner i Øst-Europa.

NA24 - din næringslivsavis

Telenor har onsdag mottatt en skriftlig versjon av dommen fra domstolen i Sibir. For to uker siden ble Telenor dømt til å betale hele 1,7 milliarder dollar, eller rundt 11,7 milliarder kroner i erstatning til VimpelCom.

- Avgjørelsen fra retten i Omsk inneholder alvorlige substansielle feil og prosedyrefeil, og vi har ingen intensjon å betale for noen av de påståtte skadene basert på denne avgjørelsen, sier Thygesen.

HTML EMBED

Gigantkrav
Det ukjente selskapet Farimex fremmet i fjor søksmålet mot Telenor, og kravet var på hele 3,8 milliarder kroner. Farimex er en marginal aksjonær i russiske VimpelCom, som Telenor eier omtrent en tredjedel av.

- Denne avgjørelsen er inkonsistent med russisk lov, og bør reverseres. Vi er trygge på vår posisjon, og tror at Russlands høyere rettsinstanser vil se de store lovbruddene i denne avgjørelsen, og ser risikoen ved å la en slik avgjørelse bli stående. Derfor vil de reversere avgjørelsen og avvise Farimex’ krav, tror Thygesen.

Da avgjørelsen falt for to uker siden gjorde Telenor det klart at selskapet vil anke saken. Nå har selskapet fått en skriftlig versjon av avgjørelsen, og Telenor varsler nå altså en anke.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Skal ikke stjele våre aksjer
Pressetalsmann Dag Melgaard sa til NA24 at Telenor ikke kan garantere at VimpelCom eller Farimex kan tvangsinndrive det gigantiske erstatningsbeløpet.

- Vi har sendt vår anke, og vil legge frem ethvert annet dokument som er nødvendig for å hindre at Alfa Gruppen eller Farimex ved å bruke denne ulovlige avgjørelsen, skal forsøke å stjele våre aksjer i VimpelCom og underminere utenlandske investeringer i Russland, sier Thygesen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere