*Nettavisen* Økonomi.

Telenor nekter å betale

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Fredag mottok Telenor krav på 11 milliarder kroner i VimpelCom-saken.

04.04.09 12:10

Telenor har fem dager på å gjøre opp et gigantkrav på 1,7 milliarder dollar, eller om lag 11 milliarder kroner. Fredag mottok Telenor kravet fra en namsmann i Asker og Bærum tingrett, og ble overlevrt i forbindelse med striden i det russiske mobilselskapet VimpelCom.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi mener dette er et krav som basreer seg på en ulovlig dom, som både er i strid med russisk lov og lovlige prosedyrer. Kravet er fullstendig grinnløst og vi har ikke til hensikt å betale, sier Telenors pressetalsmann Dag Melgaard til Dagens Næringsliv.

Striden har pågått i lang tid, men tok en ny vending i februar da en domstol i Sibir holdt Telenor ansvarlig for et påstått tap på 1,7 milliarder dollar for å skulle ha forsinket VimpelComs adgang til det ukrainske mobilmarkedet. Retten ga Farimex retten til å kreve inn beløpet.

Det selv om Farimex kun eier en promille av aksjene i selskapet. Det er nærmest opplest og vedtatt at det er en mektige Alfa Group og Mikhail Fridman som står bak og kontrollerer det hele.

Sibir-dommen er anket, og skal opp til ny behandling 25. mai.

- Vi har litt varierende forhåpninger om å nå frem i ankesaken, sier Melgaard.

Han er ikke sikker på hva som vil skje om de ikke betaler innen fristen i midten av påsken.

- Frykten er at aksjene våre som er tatt i arrest i Russland skal bli solgt før ankebehandlingen starter, sier han til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.