NA24.no

Telenor nekter å betale

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Fredag mottok Telenor krav på 11 milliarder kroner i VimpelCom-saken.

Telenor har fem dager på å gjøre opp et gigantkrav på 1,7 milliarder dollar, eller om lag 11 milliarder kroner. Fredag mottok Telenor kravet fra en namsmann i Asker og Bærum tingrett, og ble overlevrt i forbindelse med striden i det russiske mobilselskapet VimpelCom.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi mener dette er et krav som basreer seg på en ulovlig dom, som både er i strid med russisk lov og lovlige prosedyrer. Kravet er fullstendig grinnløst og vi har ikke til hensikt å betale, sier Telenors pressetalsmann Dag Melgaard til Dagens Næringsliv.

Striden har pågått i lang tid, men tok en ny vending i februar da en domstol i Sibir holdt Telenor ansvarlig for et påstått tap på 1,7 milliarder dollar for å skulle ha forsinket VimpelComs adgang til det ukrainske mobilmarkedet. Retten ga Farimex retten til å kreve inn beløpet.

Det selv om Farimex kun eier en promille av aksjene i selskapet. Det er nærmest opplest og vedtatt at det er en mektige Alfa Group og Mikhail Fridman som står bak og kontrollerer det hele.

Sibir-dommen er anket, og skal opp til ny behandling 25. mai.

- Vi har litt varierende forhåpninger om å nå frem i ankesaken, sier Melgaard.

Han er ikke sikker på hva som vil skje om de ikke betaler innen fristen i midten av påsken.

- Frykten er at aksjene våre som er tatt i arrest i Russland skal bli solgt før ankebehandlingen starter, sier han til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere