*Nettavisen* Økonomi.

Telenor og Baksaas avslutter konsulentavtale

 Jon Fredrik Baksaas og Telenor avslutter konsulentavtalen til  Baksaas. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)

Tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og styret i Telenor er enige om å avslutte Baksaas' konsulentavtale med styret med umiddelbar virkning. Baksaas har også informert styret om at han frasier seg retten til bonus for 2015.

09.11.15 08:35

Tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og og Telenor har blitt enige om å avslutte konsulentavtalen Baksaas har med Telenor-styret.

Avtalen avsluttes med umiddelbar virkning, opplyser Telenor i en pressemelding.

I tillegg frasier Baksaas seg retten til bonus for 2015.

Les: Anne Grosvold avlyser Telenor-intervju
Les:
Jusprofessorer mener Kolberg bør trekke seg

- Den siste utviklingen i den pågående etterforskingen av VimpelCom har gjort min rolle som strategisk rådgiver for styret i Telenor krevende. Jeg har dedikert min karriere til Telenor og synes denne situasjonen er svært beklagelig, kompleks og trist for selskapet. Det er viktig at Telenor og Telenors styre får handlingsrom til å håndtere situasjonen på best mulig måte. Jeg håper min avgjørelse vil bidra til dette, og ønsker det beste for Telenor og alle selskapets ansatte, sier Jon Fredrik Baksaas i en kommentar.

Artikkelen fortsetter under.


Siden Baksaas gikk av som konsernsjef i Telenor har han vært strategisk rådgiver for styret i Telenor.

Nettavisen mener: Statens dårlige kontroll åpner for korrupsjon

- Selv om det er VimpelCom som er under etterforsking, og Telenor har samarbeidet med etterforskende myndigheter som vitne, har det blitt stilt spørsmål om hvilken informasjon Telenor har hatt om påstått korrupsjon i VimpelCom. Styret i Telenor har igangsatt en ekstern gjennomgang, levert av Deloitte, for å få oversikt over alle fakta i saken. Jeg er fornøyd med at styret og Baksaas i fellesskap er enige om å avslutte Baksaas' konsulentavtale, sier Frank Dangeard, fungerende styreformann i Telenor ASA.


Les: DN: Lunder kan miste toppjobb etter Vimpelcom-siktelse

Les: Eksperter tror Jon Fredrik Baksaas risikerer å måtte betale tilbake millionbonus

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.