NA24.no


Lysaker 20140326. Fra Telenor Norges hovedkvarter på Fornebu utenfor Oslo.
Lysaker 20140326. Fra Telenor Norges hovedkvarter på Fornebu utenfor Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Telenor og Schibsted ut av samarbeid

Sist oppdatert:
Telenor og Schibsted har inngått en bytteavtale der de overtar hverandres andeler i fellesforetak om markedsplasser på nett i Latin-Amerika og Asia.

Selskapene inngikk i 2013 avtaler om fellesforetak innen markedsplasser på nett i Latin-Amerika og Asia. Nå selger Telenor sin eierandel på 25 prosent i OLX i Brasil og 50 prosent i Yapo i Chile, slik at Schibsted nå eier henholdsvis 50 og 100 prosent av disse selskapene.

Samtidig overtar Telenor Schibsteds andeler i tilsvarende selskaper i Malaysia, Vietnam og Myanmar. Telenor kjøper også ut den tredje aktøren i disse selskapene, Singapore Press Holdings, slik at Telenor nå eier 100 prosent av de ledende markedsplassene på nett i disse landene.

På grunn verdiforskjellene mellom selskapsandelene vil Schibsted betale ut Telenor med 406 millioner dollar, rundt 3,4 milliarder kroner.

Telenor, Schibsted, Naspers Ltd. og Singapore Press Holdings vil fortsette å eie selskaper i Thailand og Indonesia sammen.

Transaksjonene ventes fullført innen utgangen av juni.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere