NA24.no

Telenor og TeliaSonera dropper storfusjon


Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.
Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor. Foto: Stig MArtin Solberg (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Telegigantene kom ikke til enighet med EU-kommisjonen.

Telenor og TeliaSonera dropper sammenslåingen av de to selskapenes virksomhet i Danmark.

Les: Telenor-fall etter avblåst storfusjon

Selskapene har ikke klart å komme til enighet med EU-kommisjonen om vilkår som var akseptable for å fortsette arbeidet med å etablere en ny mobiloperatør, opplyser Telenor i en melding.

Det var i fjor de to selskapene inngikk en avtale om å slå sammen virksomhetene, en avtale som var avhengig av godkjenning av konkurransemyndighetene i EU.

Fikk ikke grønt lys
Diskusjonene har nå kommet til et punkt der det ikke lengre var mulig å få godkjennelse for den foreslåtte sammenslåingen, opplyser Telenor.

- For å ivareta interessene til begge selskapene var det nødvendig å handle umiddelbart. Telenor og TeliaSonera vil fortsette å konkurrere og å levere produkter og tjenester i det danske markedet gjennom sine opprinnelige fullt operative selskap, sier Kjell-Morten Johnsen, konserndirektør og Europa-sjef i Telenor.

De to selskapene vil fortsette å vurdere strategiske muligheter i det danske markedet.

Foreslo salg
Senest denne uken foreslo selskapene å selge unna 40 prosent av sin nettverksinfrastruktur til en tredje part for å ivareta konkurransesituasjonen i landet, ifølge NTB.

Sammenslåingen ville gjort selskapet til det største i Danmark og ville redusert antall aktører på telemarkedet til tre fra fire.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere