NA24.no

Telenor overrasker

Sist oppdatert:
Men det er tøffe tak for milliardinntektene til telekjempen.

Telenor melder om større press på inntektsvekst. Men fortsatt leverer de bedre resultat enn forventet.

NA24 - din næringslivsavis

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor kunne torsdag morgen presentere den norske telekjempens resultat for tredje kvartal.

Press på inntektsveksten
Telenors rapporterte driftsinntekter, uten estimater for Kyivstar, var 23,1 milliarder kroner, mot 23,2 samme periode i fjor. Rapportert EBITDA før andre inntekter og kostnader var 7,5 milliarder mot 9,1 milliarder kroner året før. Resultat før skatt var 4,7 milliarder kroner.

- Vi opplever nå et sterkere press på rapportert inntektsvekst som følge av at norske kroner har styrket seg i 2007 og konkurransesituasjonen i enkelte av våre markeder. På tross av dette leverer vi fortsatt høy underliggende inntektsvekst og stabil EBITDA-margin, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

Teleanalytiker Tore Aarønæs mener Telenor gjør det bra.

Klikk og se intervjuet fra TV2 Nyhetskanalen. Saken fortsetter under.

194926

Se flere saker fra NA24-TV her

Analytikerne hadde ventet at Telenor ville sitte igjen med et resultat før skatt på 4,43 milliarder kroner, viser estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans. Driftsresultatet var ventet å havne på 4,23 milliarder kroner, før avskrivninger var driftsresultatet (EBITDA) ventet på 7,76 milliarder kroner.

Tallknuserne hadde også ventet at driftsinntektene ville komme opp i 26,61 milliarder kroner i tredje kvartal.

lavere vekst i Grameenphone
Telenor Pakistan og DiGi i Malaysia fortsetter sin gode utvikling. I Bangladesh har økt konkurranse og prisreduksjoner imidlertid ført til lavere inntektsvekst i Grameenphone de siste kvartalene. I det siste har myndighetenes regulering og offentlig uro påvirket Grameenphones rammebetingelser negativt.

I tredje kvartal 2007 økte inntektene i Broadcast med 12 prosent sammenlignet med tredje kvartal i 2006 til 1.763 millioner kroner. EBITDA var 443 millioner kroner, sammenlignet med 485 millioner kroner i tredje kvartal 2006.

I Telenors konsoliderte mobilvirksomheter økte antall abonnement med fire millioner i løpet av tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere