*Nettavisen* Økonomi.

Telenor-salg skuffer

Salget av Telenor Satellite Services til Apax Partners France skuffer, mener politiker.

Les NA24 på mobil

I dag ble det kjent at Telenor selger Satellite Services til Apax Partners France for 2,6 milliarder kroner. Salget er skuffende mener politiker.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er særdeles skuffende at Telenor gjennomfører dette salget når de har fått klare signaler fra en av eierne om å la være. De burde tenkt seg litt bedre om, sier Lars Peder Brekk (Sp), leder i næringskomiteen, til Dagsavisen i går før salget var gjennomført.

Trosser næringsministeren
Telenor-styret trosset med andre ord i går kveld krystallklare signaler fra sin hovedeier næringsminister Dag Terje Andersen (Ap), og besluttet å selge sin satellittvirksomhet i TSS til utlandet.

Nå brygger det opp til åpen kamp mellom den rødgrønne regjeringen og et av statens største og viktigste selskaper, melder avisen.

Telenor forsøkte så godt de kunne og hemmeligholde gårsdagens styremøte. Verken administrasjonen eller styrets ledelse ville bekrefte at møtet overhode skulle holdes, enda mindre hvor og når og aller minst om salg av Telenor Satellite Services sto på dagsorden.

Selges for 2,6 milliarder
Telenor selger TSS til fondet som ledes av Apax Partners for 400 millioner dollar, eller 2640 millioner kroner.

Siden 2002 har Telenor definert TSS som utenfor sin kjernevirksomhet. Apax Partners har til hensikt å fortsette utviklingen av selskapet i Norge og i utlandet.

TSS tilbyr kommunikasjonsløsninger via satellitt på land, i luften og til sjøs. Transaksjonen får ikke konsekvenser for tjenestene som TSS leverer til sine kunder, og forretningsforholdet til TSS` kunder forblir uendret.

Transaksjonen forutsetter godkjenning fra regulatoriske myndigheter. Gitt dagens valutakurs for amerikanske dollar vil Telenor kunne bokføre en regnskapsmessig gevinst på om lag 1,4 milliarder kroner fra salget. Transaksjonen berører ikke andre enheter i Telenor som bruker satellitt som kommunikasjonsplattform, herunder Telenor Broadcast/Telenor Satellite Broadcasting.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag