*Nettavisen* Økonomi.

Telenor-seier i Russland

Foto: André Clark Utvik (NA24)

Telenor kan notere seg for en seier i den nesten evigvarende konflikten i Russland.

- Voldgiftsrett i Genève fastslår at Alfa ikke kan nominere flere enn fire kandidater til VimpelComs styre, heter det i en melding fra selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

- Voldgiftsretten stadfester dermed gyldigheten av VimpelComs aksjonæravtale, som Alfa overtrådte i 2005 og 2006 gjennom å nominere flere kandidater til VimpelComs styre enn de hadde rett til. I tråd med aksjonæravtalen opprettholder også voldgiftsretten Telenors rett til å nominere fem kandidater til VimpelComs styre, heter det i meldingen.

Voldgiftsrettens midlertidige kjennelse, datert 25. januar 2007, fastsetter detaljerte prosedyrer som partene må følge i nominasjonen av kandidater til VimpelComs styre. Nominasjonsprosessen skal skje under selskapets generalforsamling for 2007, skriver Telenor.

Telenor igangsatte voldgiftsprosessen mot Alfa-gruppens tilknyttede selskaper Eco Telecom, CTF Holdings og Eco Holdings i november 2005 i forbindelse med at Eco Telecom nominerte flere kandidater til VimpelComs styre enn selskapet var berettiget til, ifølge VimpelComs aksjonæravtale.

I tråd med avtalens vilkår forutsetter kjennelsen at en av de fire kandidatene som Alfa nominerer skal være uavhengig, og at to av de fem kandidatene Telenor nominerer skal være uavhengige. Hva angår Telenors femte kandidat (som skal være uavhengig), sier kjennelsen at Alfa må godkjenne én av ikke mindre enn fem kandidater på en liste utarbeidet av Telenor, opplyses det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.