*Nettavisen* Økonomi.

Telenor setter fire ledere på gangen

SETTERE LEDER PÅ GANGEN: Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.

SETTERE LEDER PÅ GANGEN: Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

– Vi har ingen grunn til å tro at våre ledere har vært involvert i den påståtte korrupsjonen i VimpelCom.

11.11.15 19:33

Som et resultat av at Telenor har engasjert Deloitte for en gjennomgang av Telenors oppfølging og håndtering av eierskapet i VimpelCom, har selskapet i dag midlertidig fristilt finansdirektør Richard Olav Aa og juridisk direktør Pål Wien Espen. Det melder selskapet i en pressemelding.

Også to andre medarbeidere er fristilt. Tidligere styremedlemmer i VimpelCom, Fridtjof Rusten og Ole Bjørn Sjulstad.

VimpelCom, der Telenor eier en minoritetspost, er under etterforskning av nederlandske og amerikanske myndigheter for sin virksomhet i Usbekistan. Telenor er et vitne i den pågående etterforskningen, og har utdelt informasjonen de etterforskende myndighetene har bedt om.

– Vi har ingen grunn til å tro at våre ledere har vært involvert i den påståtte korrupsjonen i VimpelCom. Dette er betrodde ledere med solid bakgrunn i Telenor, sier Telenors konsernsjef Sigve Brekke.

– Nå stilles det likevel spørsmål om hvordan Telenor har håndtert bekymringer knyttet til VimpelComs investering i Usbekistan. For å undersøke dette har styret iverksatt flere tiltak, inkludert en uavhengig gjennomgang som utføres av Deloitte. For at det ikke skal kunne stilles spørsmål ved den uavhengige granskingen, har vi kommet til en felles enighet om at Richard og Pål midlertidig fristilles fra sine ansvarsområder inntil det foreligger klarhet i fakta, fortsetter konsernsjefen.

Alle de fire beholder sin lønn og andre betingelser i perioden.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kommentar fra de fire lederne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.