NA24.no

Telenor sikrer seg Myanmar-lisens

(Scanpix)

Telenor har i dag undertegnet en avtale med regjeringen i Myanmar om en landsdekkende telekommunikasjonslisens. Lisensen gjelder i 15 år.

- Vi har passert en milepæl med undertegningen av denne landsdekkende lisensavtalen med regjeringen i Myanmar. Dette markerer starten på en spennende reise i Myanmars utvikling, som Telenor vil støtte gjennom å levere mobiltjenester i verdensklasse og drive ansvarlig forretningspraksis av høy standard, slik vi gjør i alle våre markeder, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, i en pressemelding.

Med en befolkning på rundt 60 millioner der mindre enn ti prosent har tilgang til mobile tjenester, I dag har mindre enn 10 prosent av de 60 millioner innbyggerne i Myanmar mobilabonnement, og Myanmar representerer derfor en god forretningsmulighet for telegiganten.

Telenor planlegger å bygge et toppmoderne mobilnett som skal dekke 90 prosent av befolkningen i Myanmar i løpet av fem år

- Lisensen er et resultat av en omfattende prosess med regjeringen i Myanmar og med internasjonale organisasjoner. Den fremstår nå som et akseptabelt rammeverk som vi langt på vei tror vil gi den nødvendige langsiktige forutsigbarhet som Telenor forventer når vi starter opp virksomheten i Myanmar, sier Sigve Brekke, konserndirektør og leder av Telenors virksomhet i Asia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere