NA24.no

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kan gå pensjonstdagene i møte med en svært god pensjon.
Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kan gå pensjonstdagene i møte med en svært god pensjon. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)

Telenor-sjefen får 250.000 i måneden i pensjon

Kan heve en pensjon på 60 prosent av grunnlaget.

Ved nyttår går konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, av med pensjon. Med seg får han en svært god pensjon, skriver Dagens Næringsliv.

Han kan heve en pensjon på 60 prosent av grunnlaget, som var på over fem millioner frem til 2014. Dermed kan han heve en pensjon på i overkant av 250.000 kroner brutto i måneden.

Ifølge Telenors årsrapport for 2014, fikk Baksaas utbetalt 11,9 millioner kroner i fjor. Ved utgangen av året hadde han 231.000 Telenor-aksjer. Med aksjekursen mandag var de verdt i underkant av 40 millioner kroner.

Ifølge avisen har Jon Fredrik Baksaas den beste pensjonsavtalen i konsernledelsen i Telenor. Hvert år justeres pensjonsgrunnlaget med konsumprisindeksen justert for avgifter og energipriser (KPI-JAE). Når han fyller 70 år reduseres pensjonen hans til 58 prosent av pensjonsgrunnlaget.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere