NA24.no

Telenor-sjefen innrømmer feil

Foto: Hugo Lande
Sist oppdatert:
- Vi har vært umodne og naive, sier Jon Fredrik Baksaas.

HJORTNESKAIA (Nettavisen): - Den som bestemte tittelen for innlegget mitt må ha vært utrolig visjonær, sier Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.

Baksaas foredrag under åpningen av Telecruise 2008 onsdag, hadde nemlig tittelen «Telenor i Norge og verden – en spennende reise».

Etter avsløringer om dårlig sikkerhet og flere dødsfall på Telenors fabrikker i utlandet, ble nok reisen litt mer spennende enn Telenor hadde håpet.

- Noen av de siste ukers spenninger kunne vi gjerne ha vært foruten, sier Baksaas.

- Trodde det skulle smitte
Etter de siste ukenes avsløringer, valgte Telenor-sjefen å vie deler av sitt foredrag til skandalene som har rammet selskapet og dets underleverandører i Bangladesh og Ungarn.

- Jeg er den første til å beklage at vi ikke har hatt orden på våre selskaper og deres underleverandører. Vi har hatt et stort fokus på å motvirke korrupsjon, og ikke hatt nok fokus på helse, miljø og sikkerhet, innrømmer han.

I stedet har Telenor nærmest tatt det for gitt at deres HMS-politikk ville smitte over på underleverandørene.

Umodent og naivt, mener Telenor-sjefen i lys av ulykkene.

- Vi har jobbet godt for dette i våre egne bedrifter og tatt for gitt at våre gode verdiprinsipper automatisk forplanter seg til våre underleverandører og selskaper, sier Baksaas

- Vi burde tenkt på dette før, innrømmer han.

Rydder opp
Og nå lover Telenor-sjefen å ta grep.

- Kortsiktig leier vi inn hjelp fra Veritas for å få på plass en rekke tiltak på sitene våre. Fysiske forhold skal bedres, noe vi trolig vil gjøre i samarbeid med Ericsson, sier Baksaas.

Han mener dette ikke er et Telenor-spesifikt problem.

- Dette er et anliggende industrien har. Dette gjelder hele bransjen, men nå er det Telenor som må gå i bresjen for denne opprydningen, sier Baksaas som lover en revisjon av underleverandørene til selskapet.

- Vi har sviktet, og dette må vi gjøre noe med, avslutter Baksaas.


Meld deg på Nettavisens store kunnskapsquiz: Sjekk de nye premiene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere