Gå til sidens hovedinnhold

Telenor suser av gårde

Telenors driftsinntekter økte med 13,8 prosent i 2005. Nå har selskapet 82,7 millioner mobilabonnenter.

Telenors driftsinntekter økte i 2005 med 13,8 prosent sammenlignet med 2004, til 68,9 milliarder kroner, opplyser selskapet i en pressemelding.

Sterk bunnlinjevekst
Resultat etter skatt og minoritetsinteresser økte med 14,1 prosent sammenlignet med 2004, til syv milliarder kroner.

Analytiker TV 2 Nettavisen har snakket med, mener at resultatet ikke vil påvirke Telenor-kursen verken positivt eller negativt.

- Resultatet vil ikke påvirke kursen i nevneverdig grad, sier analytikeren.

Sjekk utviklingen i Telenor-kursen her

Det er tre viktige hendelser som peker seg ut i fjerde kvartal, ifølge Telenor.

- Dette ble nok et kvartal med rekordhøy vekst i antall mobilabonnement i Telenors virksomheter, og ved utgangen av kvartalet hadde vi hele 82,7 millioner abonnement i de selskapene vi har eierandel i. Telenor økte i perioden sin økonomiske eksponering i DTAC i Thailand til 69,3 prosent. Og oppkjøpet av Vodafone Sweden i desember styrket Telenors nordiske posisjon, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

I fjerde kvartal 2005 økte driftsinntektene med 25,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor til 19,5 milliarder kroner. EBITDA-marginen (resultatet før skatt og avskrivninger) før andre inntekter og kostnader økte i fjerde kvartal til 35,1 prosent.

Gull i mobil
Flere av mobilvirksomhetene hadde rekordhøy vekst i fjerde kvartal og samtlige opprettholdt sine markedsposisjoner.

«Antall mobilabonnement i selskaper hvor Telenor har eierandeler økte i fjerde kvartal 2005 med 8,2 millioner til 82,7 millioner. Totalt antall mobilabonnement i konsoliderte virksomheter økte med 14,3 millioner til 42,2 millioner ved utgangen av fjerde kvartal 2005», heter det i meldingen.

Selskapet opplyser DTAC i Thailand ble konsolidert i løpet av perioden, mens Vodafone Sweden konsolideres fra januar 2006.

«Estimert markedsandel i Norge var 56 prosent målt i antall mobilabonnement ved utgangen av fjerde kvartal 2005. Dette er på nivå med utgangen av tredje kvartal 2005», heter det videre.

Både Kyivstar i Ukraina og GrameenPhone i Bangladesh leverer rekordsterk vekst i fjerde kvartal, mens Sonofon i Danmark fortsatte i fjerde kvartal fremgangen fra perioden før.

«Ved utgangen av fjerde kvartal hadde Telenor Pakistan 1,9 millioner abonnement, og en estimert markedsandel på ni prosent. Også øvrige mobilvirksomheter har hatt god kundevekst i fjerde kvartal», heter det videre.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken