NA24.no

Telenor-svar krasjer med terrorsaken

Foto: Telenor (Telenor)
Sist oppdatert:
Vil redegjøre for TV 2-salget samtidig som det kommer nytt om terrorsaken.

Telenors styreleder Harald Norvik vil være til stede på pressekonferansen. I tillegg vil konsernsjef Jon Fredrik Baksaas være til stede på pressekonferansen, opplyser NTB.

Pressekonferansen finner sted i Telenor Expo Besøkssenter på Telenors hovedkontor klokken 13.

Dette skjer dermed samtidig som Oslo tingrett klokken 13 skal holde pressekonferanse om nye sakkyndige i saken mot Anders behring Breivik.

Giske kritisk
Telenor eier snaut halvparten av A-pressen. Mandag ble det kjent at A-pressen selger sin halvdel av TV 2 til danske Egmont for 2,1 milliarder kroner. Både før og etter salget har næringsminister Trond Giske uttalt seg kritisk om at fjernsynskanalen nå havner fullstendig på utenlandske hender.

I løpet av uken har det vært mange beskyldninger og rykter om Giskes rolle i salgsprosessen. Sentralt i rykteflommen har vært påstander om hva statsråden skal ha sagt eller ikke sagt under og etter NHOs årskonferanse.

Opposisjonen har bedt Giske komme til Stortinget og redegjøre for sin rolle og for hvordan regjeringen utøver sitt eierskap. Staten, ved Nærings- og handelsdepartementet, eier 54 prosent av Telenor, som igjen eier drøyt 44 prosent av A-pressen.

Egmont eide halve TV 2 før mandagens salg, og en kontrakt mellom dem og Telenor sikret forkjøpsrett dersom en av eierne ønsket å trekke seg.

- Uttrykte sterk misnøye med Norvik

Fredag skriver VG at det var i en samtale med Telenors styreleder Harald Norvik sist torsdag at næringsminister Trond Giske (Ap) uttrykte sterk misnøye med Norvik.

De famøse ordene som denne uka har skapt en stor rykteflom i forbindelse med A-pressens salg av TV 2 til danske Egmont, falt dermed ikke på utestedet Lorry, der en rekke politikere og næringslivstopper avsluttet kvelden etter NHOs årskonferanse.

Ifølge VGs kilder sa Giske til Norvik tidligere på dagen at Norvik skulle være glad for at det ikke er generalforsamling nå.

Ifølge avisa er det usikkert om dette er den eksakte ordlyden, men det var slik det ble oppfattet og senere gjengitt. Flere kilder sier til avisa at Telenor-direktør Kristin Skogen Lund har fortalt at det var dette som ble sagt, og at Telenors ledere opplevde uttalelsen om generalforsamling som en trussel om at Norvik kunne komme til å bli sparket.

Verken hun eller Telenors informasjonssjef Atle Lessum ønsker å kommentere saken. Trond Giske selv har siden saken ble kjent onsdag, gjort det klart at han ikke har kommet med en slik uttalelse.

– Jeg har aldri sagt at Norviks posisjon er truet som følge av denne saken. Utover det vil jeg ikke si noe mer nå, sier Giske.

I et møte med LO-leder Roar Flåthen fredag skal både Kristin Skogen Lund og Norvik ha vist til at Giske kvelden før hadde omtalt Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas som «politisk tonedøv».

Flåthen kontaktet etter møtet statsministeren fordi han mente Giske skapte usikkerhet om regjeringens holdning til salget av TV 2.

Opposisjonen mener Giske kan ha lagt utilbørlig press på Telenor i forbindelse med TV 2-salget og ber om svar på hva som skjedde i kulissene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere