Telenor tar tap på fire milliarder

Foto: (Michael Wuertenberg)

Telenor skriver ned India-satsningen med 4,2 milliarder kroner.

03.02.12 16:26

«Som følge av indisk Høyesteretts beslutning 2. februar 2012 om å kansellere Uninors 22 lisenser i India har Telenor ASA besluttet å skrive ned 4,2 milliarder kroner knyttet til lisenser og goodwill i India. Nedskrivningen vil bli inkludert i Telenors resultater for fjerde kvartal 2011, som legges frem 8. februar 2012», heter det i en melding fra Telenor.

2,4 milliarder igjen

Etter nedskrivningen er Telenors gjenstående regnskapsmessige eksponering etter skatt knyttet til India 2,4 milliarder kroner ved årskiftet.

Tidligere fredag fikk Nettavisen snakke med Telenors Asia-sjef Sigve Brekke på telefon fra Dehli.

- Denne saken handler ikke om korrupsjon, men om myndighetene kunne utdele lisensene etter «første mann til mølla»-prinsippet, sier Telenors sjef i Asia, Sigve Brekke, på telefon fra Dehli.

Les hele intervjuet med Sigve Brekke her:

Telenor har investert og garantert for totalt 14,4 milliarder kroner i 22 mobiltelefonlisenser i India, og fikk igår sjokknyheten om at Indias høyesterett har opphevet lisensene - og ber myndighetene auksjonere bort lisensene på nytt.

Ifølge Telenor er prinsippet India har brukt ikke noe spesielt: - I mange andre land har man brukt «først til mølla»-prinsippet, sier Telenors Asia-sjef Sigve Brekke.

Alt kan gå tapt
Slik situasjonen er nå, har Telenor ingen lisenser i India dersom dommen blir stående.

Telenor har investert og stilt garantier, og har nå en kundebase på rundt 36 millioner kunder.

Uten ny lisens er denne kundebasen verdiløs. - Det er i stor grad kontantkortkunder i et marked med svært lav lojalitet, der rundt 10 % av kundene bytter operatør hver måned, sier Brekke til Nettavisen.

Han vil ikke spekulere i hvor mye Telenor eventuelt må betale for nye lisenser. Selskapet har investert åtte milliarder kroner i det indiske datterselskapet, og har stilt garantier for ytterligere 6,4 milliarder kroner for selskapets gjeld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag