*Nettavisen* Økonomi.

Telenor til angrep på Telia

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas varsler full kamp mot Telia etter oppkjøpene av Bredbandsbolaget og Vodafone.

02.01.06 12:14

(NA24): Telenor har ikke spesielt god erfaring med det svenske markedet, etter to mislykkede forsøk på å fusjonere med erkerivalen Telia.

14 milliarder
I det siste har imidlertid Telenor festet et godt grep om Sverige. Foruten oppkjøpene av mobiloperatøren Vodafone og Bredbandsbolaget, har Telenor skaffet seg en bred plattform med Djuice, fiberopptikkselskapet Utfors og teleselskapet Glocalnet.

- Det vi har gjort i Sverige, har ikke alltid vært vellykket. Vi undervurderte utviklingen i markedet. Men nå har vi fått både Bredbandsbolaget og Vodafone. Dermed er vi mye mer komplette, sier Jon Fredrik Baksaas til Näringsliv24.

Telenor har lagt om lag 14 milliarder kroner på bordet for å sikre seg Vodafone og Bredbandsbolaget. I tillegg har telegiganten også satset på det danske markedet.

Dermed er Telenor i ferd med å bli en reell utfordrer for Telia også på det skandinaviske markedet. Til Näringsliv24 sier Baksaas at han ser på bedriftsmarkedet som et viktig segment.

- Her finnes det et klart potensial, og vi skal ta tilbake bedriftskunder, sier Baksaas.

Lav mobilbruk
For privatkundemarkedet ser Baksaas de største mulighetene innen mobiltelefoni. Svenskene snakker mindre i mobilen enn naboene i Norge og Finland.

- Det finnes betydelig mer å hente i Sverige. Det nye (lavere) prisnivået gjør at samtalevolumet går opp, men vi har nok ikke sett slutten på prisutviklingen i Sverige, mener Baksaas.

Her finner du flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag