NA24.no

Telenor til sak mot Alfa

Sist oppdatert:
Den norske telegiganten Telenor starter voldgiftssak mot russiske Alfa, etter et angivelig brudd på aksjonæravtalen i Kyivstar.

Det er Alfagruppens datterselskap Storm LLC som står for bruddet på aksjonæravtalen i ukrainske Kyivstar, skriver Telenor i en pressemelding onsdag.

Telenor hevder i sitt krav at Storm og tilknyttede selskap har brutt aksjonæravtalen på flere måter. Blant annet skal Storms representanter ha unnlatt å møte på generalforsamlinger og i styremøter. I tillegg skal Storm ha gått til en rekke søksmål i Ukraina, med hensikt å undergrave aksjonæravtalen og vedtektene i Kyivstar

- Bare ett år etter undertegningen av aksjonæravtalen i Kyivstar forsøkte Alfa å undergrave avtalen ved gå til søksmål i Ukraina til tross for enighet om at slike konflikter skal løses gjennom voldgift i New York, sier konserndirektør Jan Edvard Thygesen i Telenor i meldingen.

Thygesen tror Alfa vil legge skylden på Telenor, og si at de forsøker å legge hindringer i veien for konkurranse i Ukraina.

Telenor er majoritetseier i mobilselskapet Kyivstar med 56,5 prosent av aksjene. Storm har på sin side 43,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere