*Nettavisen* Økonomi.

Telenor-toppene tjente 72,3 millioner kroner

Samtidig skal selskapet kvitte seg med 450 ansatte.

22.04.14 16:48
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=gD7yncsfcCCB_dUd4ZJvl99_dRweaaqSo9KD_ZrjZqMtopCL3tR4M1fnQzacDTpxeOmDUZqysGgJN7bM2f-Rdve4Frx_3kYPGG12jdJ8KDDJUaoJfB6IXymcZr5pXYsO6zRTwR1ECRM&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Telenors ni personer i konsernledelsen tjente totalt 72,3 millioner kroner i 2013, hvorav konsernsjef Jon Fredrik Baksaas tjente aller mest med nær 14,8 millioner kroner.

Nest mest tjente den mer ukjente Sigve Brekke, som leder Telenors operasjoner i Asia, der Telenor er kraftig inne i blant annet India, Pakistan og Bangladesh.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sigve Brekke leder Telenors operasjoner i Asia, og tjente nesten like mye som konsernsjefen i 2013. Foto: (Mediehuset Nettavisen)

Les også: Sigve har tjent 90 milliarder for Norge

Solide deler av godtgjørelsen til toppledelsen er bonuser og LTI-bonus. Sistnevnte er bonuser som går på at hvis selskapets aksjekurs øker, tjener lederne mer penger.

Av totalt 72,3 millioner kroner, var 27,7 millioner kroner ren grunnlønn.

- Ser vi på utviklingen i grunnlønn er det for Baksaas 2,9 prosent. Så leverte Telenor gode resultater i 2013, tross krevende markedsforhold, noe som påvirker bonus. Vi møtte de fleste av de finansielle målene, og kursen gikk opp. Avkastningen til aksjonærene fortsatte å utkonkurrere andre telekomselskaper, sier kommunikasjonssjef Glenn Mandelid til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kutt 450 ansatte

Meldingen om toppledelsens bonuser, kommer en drøy måned etter at det ble kjent at selskapet gikk ut med tilbud om sluttpakker til samtlige ansatte i selskapet. Ifølge administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge må rundt 450 av rundt 4000 ansatte i Norge belage seg på å finne en annen jobb.

- Vi kan aldri utelukke at det vil komme oppsigelser, men nå i denne runden forsøker vi for første gang frivillige sluttpakker, sa hun i forrige måned.

Klikk på bildet for å forstørre.

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas tjente nær 15 millioner i fjor, mens grunnlønnen «bare» var 5,3 millioner. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Kuttene skal foretas innen året, og begrunnes med at selskapet står overfor store investeringer.

- Hva tenker dere om bonusutviklingen sett opp mot alle ansatte som nå mister jobben?

- Prosessen med å bli færre ansatte har gått over flere år, og er naturlig i et teknologiselskap der stadig flere prosesser blir automatisert, sier Mandelid til Nettavisen.

Solid resultat

I 2013 fikk Telenor med et driftsresultat på 21,3 milliarder kroner, noe som er mer enn dobbelt så mye som i 2012. Selskapet skriver i sin årsberetning at nedskrivning av verdier i indiske Uninor på 3,9 milliarder kroner «negativt påvirket» resultatet.

Aksjekursen til Telenor steg med rundt 26 prosent gjennom 2013, men har siden nyttår falt nesten 8 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag