*Nettavisen* Økonomi.

Telenor-trosser inn i Hagen-imperiet

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Konsernsjefen i russiske Vimpelcom går inn i Orkla-styret.

05.07.12 15:53

Valgkomiteen i Orkla innstilte torsdag to nye styremedlemmer. Den ene er Grace Reksten Skaugen og den andre er Jo Lunder.

Jo Lunder jobber som konsernsjef i russiske Vimpelcom, og vakte oppsikt da han stemte mot sine gamle kolleger i Telenor under deres konflikt med det russiske teleselskapet.

Nå blir han altså en medhjelper til Stein-Erik Hagen, som er styreformann i Orkla.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK!

Reksten Skaugen også inn
Grace Reksten Skaugen er en norsk fysiker og forretningskvinne. Hun er datter av skipsreder Hilmar Reksten.

Hun er tidligere styreleder i Entra Eiendom. Hun er også styremedlem i blant annet Statoil.

I tillegg til de to nye styremedlemmener, er Terje Venold innstilt som ny nestleder av bedriftsforsamlingen etter Dag Mejdell som har trukket seg som medlem av bedriftsforsamlingen på

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Janerik Henriksson

Gikk Telenor midt imot
I krangelen mellom Telenor og den russiske oligarken Mikhael Fridmans Altimo, dro sistnevnte det lengste strået. Telenor og den russiske oligarken Mikael Fridmans selskap Alfa er begge storeiere i det russiske mobilselskapet VimpelCom.

Etter at de kom frem til et kompromiss i fjor høst om kontrollen i det russiske mobilselskapet Vimpelcom, hvor begge er eiere, blusset opp igjen den siste tiden. Årsaken er at Vimpelcom og storeieren Fridman ønsker å kjøpe det egyptiske mobilselskapet Wind Telecom. Telenor mener imidlertid dette ødelegger deres mulighet til å kontrollere utviklingen i Vimpelcom. Altimo og Telenor har en særavtale som likestiller deres makt i styret i det russiske mobilselskapet.

I slutten av januar klaget så Telenor Atimo inn for en en internasjonal rett i London, for at de skulle avgjøre om det skal være mulig å stemme over kjøpet av Wind i Vimpelcom-styret. Her tapte Telenor i første omgang. Siden har de også tapt stemmegivningen om kjøpet.

Lunder kunne med sin styrestemme ha stoppet Vimpelcoms planer for oppkjøpet. Men i stedet for å stemme med sine tidligere kolleger i Telenor tok han parti med russerne.

Lunder har tidligere uttrykt at han hadde liten forståelse for Telenors argumenter. Han mener at de involverte selskapene kan hente ut synergier for 15 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag