*Nettavisen* Økonomi.

Telenor velger å være taus i Vimpelcom-saken

Korrupsjonsetterforskningen legger ingen begrensninger på hva Telenor kan fortelle om Usbekistan-utbetalingene. Likevel gjemmer Telenor seg bak en selvpålagt taushetsplikt, skriver Klassekampen.

«Gitt den pågående etterforskningen er Telenor ikke i en stilling til å kunne gi noen ytterligere detaljer.» Slik avslutter Telenor en pressemelding de sendte ut fredag ettermiddag.

Det var angivelig også av hensyn til korrupsjonsetterforskerne at Jon Fredrik Baksaas etter møtet med næringsminister Monica Mæland (H) ikke kunne svare de frammøtte journalistene på hvor lenge han har visst at VimpelCom, der han selv har sittet i styret siden 2010, har betalt 600 millioner kroner til et postboksselskap kontrollert av Usbekistans presidentdatter for å få telelisenser i Usbekistan, skriver Klassekampen.

– Nå er det veldig viktig at disse kommisjonene som jobber med dette, i Nederland og andre land, får lov til å jobbe i fred, sa Telenors styreleder Svein Aaser ifølge Dagens Næringsliv torsdag.

Denne forklaringen blir skutt ned av korrupsjonsetterforskerne selv, i både Norge, Nederland og Sverige.

– Det er meg bekjent ikke gitt noen formelle begrensninger av etterforskningsmessige hensyn, sier førstestatsadvokat i Økokrim, Marianne Djupesland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag