NA24.no

Telenor ville renvaske seg

Sist oppdatert:
En e-post skulle renvaske Telenor. I stedet ble Telenor møtt med beskyldninger om underslag.

I en e-post til stortingspartiene prøvde Telenor å få støtte i striden med fredsprisvinner Yunus. I stedet ble Telenor møtt med beskyldninger om underslag, melder Dagbladet.

NA24 - din næringslivsavis

Les også:Her er Telenor-avtalen

Telenor har feilinformert Stortinget i e-posten, mener KrF-leder Dagfinn Høybråten. Han reagerer på det han kaller en «klar avvisning» i e-posten av Muhammad Yunus' krav om at Telenor må selge seg ned i GrameenPhone.

Forrige torsdag sendte Telenor en e-post til alle stortingspartiene som selskapet hevder skal gi representantene et «korrekt bilde av saken».

I e-posten heter det blant annet «Mohammad Yunus hevder, i et intervju med magasinet Fortune, at Telenor har lovet at eierskapet i GrameenPhone skal overføres til Grameen Bank. Dette er klart avvist både av Tormod Hermansen, som var konsernsjef fram til 2002, og hans etterfølger, Jon Fredrik Baksaas.»

- Jeg registrerte den klare avvisningen av Yunus som står i faktadelen. Så jeg ble desto mer forundret da det lørdag framkom at det var en avtale. Telenor har underslått dette faktum og unnlatt å informere landets nasjonalforsamling om det. Det er meget spesielt, sier Høybråten til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere