Gå til sidens hovedinnhold

Bedring for VimpelCom

Tross finanskrisen har VimpelCom økt bunnlinjen i tredje kvartal.

Telenors russiske mobiljuvel Vimpel Communications har vært en kule i aksjemarkedet de siste seks månedene med en oppgang på 70 prosent. Selskapet innfrir også i tredje kvartal i forhold til markedets forventninger.

Styret i mobilgiganten vil dele ut 190,13 rubler per aksje for kvartalet som følge av de sterke tallene. Telenor sitter med 33,6 prosent av aksjene, og kan dermed ventet omkring 630 millioner kroner i utbytte for tredje kvartal.


Dollar og rubler
Mobil- og teleselskapet som er Russlands nest største hadde en omsetning i tredje kvartal på 2.277 millioner dollar, ned fra 2.843 millioner dollar i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 712 millioner dollar og nettoresultatet på 431 millioner dollar. I tredje kvartal i fjor hadde VimpelCom et driftsresultat på 749 millioner dollar og en nettoresultat på 269 millioner dollar.

Resultatet per American Depositary Share endte på 0,43 dollar ved valutakursen lagt til grunn i regnskapet, mens den på dagens dollar/rubelkurs lyder på 0,46 dollar. Analytikerne hadde ventet 0,45 dollar i snitt ifølge Thomson Reuters, men det er ikke kjent hvilken valutakurs analytikerne har lagt til grunn.

VimpelCom gikk tidligere i 2009 over til å føre regnskapene i rubler, mens estimatene er fortsatt oppgitt i dollar.

I russiske rubler så økte omsetningen i tredje kvartal fra 68,9 milliarder i fjor til 71,4 milliarder i årets tredje kvartal. Driftsresultatet økte samtidig fra 21,6 milliarder til 22,3 milliarder. Nettoresultatet ble doblet fra 6,5 milliarder rubler i fjor til 13,5 milliarder i årets tredje kvartal.

Bilagt krangel
Det er ikke bare VimpelComs fortsatt sterke utvikling regnskapsmessig som har løftet aksjen de siste månedene. En annen viktig årsak er bileggelsen av konflikten mellom selskapets to hovedaksjonærer, Telenor og Alfa Group.

Det var i begynnelsen av oktober de to selskapene kunne meddele at de er i ferd med å inngå et forlik rundt sine eierskap i VimpelCom og Ukrainas ledende mobilselskap, Kyivstar. Da hadde partene vært som hun og katt i selskapene og i domstolene i flere år.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken