Gå til sidens hovedinnhold

Telenordatter på milliardjakt

Telenors Thailand-satsing håper å få tak i milliarder.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Telenors thailandske mobilselskap DTAC vil hente inn opp mot 270 millioner dollar, eller 1,6 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Total Access Communication PCL (DTAC) annonserte tirsdag emisjonen i forbindelse med børsnoteringen. Selskapet har lagt ut 222 millioner aksjer, tilsvarende 9,4 prosent, til en pris på mellom 35 og 42 baht i emisjonen, ifølge asiatiske nyhetsbyråer.

- Thailand var et marked som Telenor gikk tidlig inn i og som vi har stor tro på. Nå som selskapet skal noteres i Thailand kommer selskapet litt mer til hjemlige trakter og det tror vi er positivt, og 65 prosent av aksjene blir tilbudt til private investorer. Det er et marked med ganske hard konkurranse, men Telenor ser lyst på fremtiden, sier Espen Tuman Johnsen, kommunikasjonsdirektør i Telenor Asia til NA24.

Selskapet er allerede notert på børsen i Singapore og er med noteringen på Thailands SET-indeks det første thailandske selskapet som er listet på børser i to land.

Børsnoteringen til DTAC innebærer det største tilbudet til finansmarkedene siden oljeraffineriselskapet Rayong Refinery Public Company Ltd hentet 50 milliarder baht i mai 2006.

Telenor-datteren er det nest største mobilselskapet i Thailand med sine 13 millioner abonnenter og en markedsandel på 32 prosent. Operatøren Advanced Info Service er størst med 49 prosent av markedsandelene.

I årets første kvartal hadde DTAC en resultatvekst på 24 prosent til 1,6 milliarder baht av en omsetning på 15,9 milliarder baht.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker