Telenors datterselskap i Thailand må ut med 2,5 milliarder

Telenors datterselskap i Thailand, Dtac, inngått forlik som innebærer at selskapet punger ut rundt 2,5 milliarder kroner. Illustrasjonsfoto: Nåværende konsernsjef i Telenor Sigve Brekke under et foredrag i Bangkok fra tiden han var Telenors sjef i Asia.

Telenors datterselskap i Thailand, Dtac, inngått forlik som innebærer at selskapet punger ut rundt 2,5 milliarder kroner. Illustrasjonsfoto: Nåværende konsernsjef i Telenor Sigve Brekke under et foredrag i Bangkok fra tiden han var Telenors sjef i Asia. Foto: Stig Martin Solberg (Mediehuset Nettavisen)

Etter en mengde tvister har Telenors datterselskap i Thailand, Dtac, inngått forlik med teleselskapet CAT. Dtac må betale rundt 2,5 milliarder kroner.

10.01.19 07:24

Avtalen innebærer at Dtac skal betale 9,51 thailandske baht, rundt 2,5 milliarder kroner, til CAT.

De to selskapene har hatt en mengde tvister gjennom en 27 år lang konsesjonsperiode. Tvistene har primært vært knyttet til tolkingen av innholdet i denne konsesjonsavtalen, heter det i en børsmelding fra Telenor torsdag morgen.

Les også: Telenor-sjefen tjente over 14 millioner i 2017

Forliket mellom de to selskapene vil lukke alle tvistene bortsett fra to og vil hindre partene fra å fremme nye krav relatert til konsesjonsavtalen. De to sakene som ikke inngår i avtalen med CAT, er to industritvister relatert til fordeling av inntektene mellom selskapene i tillegg til omkostninger på samtrafikk.

Les også: Professor mener Telenor ikke var korrupte nok i India

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag