*Nettavisen* Økonomi.

Telenors mareritt fortsetter

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor. Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Ankesaken om milliardverdier i Russland utsatt for tredje gang.

30.09.09 09:03

En russisk domstol har utsatt en høring i forbindelse med Telenors anke om å betale en erstatning på 1,73 milliarder dollar.

Ifølge Dow Jones Newswires har voldgiftsdomstolen utsatt høringen til 24. mars. Dermed er ankesaken utsatt for tredje gang.

Saken er reist av Farimex Products Inc, som eier tegningsretter tilsvarende 0,002 prosent av aksjene i VimpelCom.

Ba om utsettelse
Telenor opplyser i en melding at Farimex ved starten av dagens høring anmodet om at retten utsatte høringen inntil en sak Telenor East Invest har reist mot Farimex i New York er avsluttet. Retten innvilget anmodningen.

- I New York søker Telenor å tvinge Farimex til å bruke voldgift i Geneve i sin sak mot Telenor East Invest, i henhold til aksjonæravtalen i VimpelCom, opplyser selskapet.

Telenors anke over Omsk-dommen 2. mars i år skulle egentlig vært opp i Tyumen 26. mai, men ble først utsatt til 10.juni grunngitt med at tredjepart ikke var korrekt innkalt, og så igjen til 30. september. Rettens begrunnelse for den andre utsettelsen var at Farimex påsto at de trengte mer tid til å studere dokumentene tilknyttet saken mot Farimex i New York.

Oligark-kamp
Kravet som Telenor må betale er på 1,7 milliarder dollar, og dette er penger som skal betales til VimpelComs aksjonærer som plaster på såret fordi Telenor stemte ned et forslag om å kjøpe det lille teleselskapet Ukranian Radio Systems. Det har over flere år vært en konflikt mellom Telenor og Altimo, et teleselskap som eies av oligarken Mikail Friedman.

Telenor eier 33,6 prosent av de ordinære aksjene i VimpelCom, og har 29,9 prosent av stemmene. Mikail Fridmans Alfa Group har 44 prosent av stemmene og 37 prosent av de ordinære aksjene.

Frem til kampen mot Alfa Group startet ble VimpelCom-investeringen regnet som Telenors gullinvestering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag