NA24.no

Telenors styreleder går av

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Skylder på Trond Giske.

- Nærings- og handelsminister Trond Giske, som representant for majoritetseieren i Telenor, har i dag uttrykt manglende tillit til Telenors styreleder, som følge av min håndtering av TV 2-saken i januar i år. Jeg har derfor valgt å fratre som styreleder i Telenor, sier Harald Norvik i en pressemelding.

Nordvik gikk på en pressekonferanse til frontalangrep på Giske etter forvirring rundt regjeringens holdning til salget av TV 2 til danske Egmont.

- Dette er en helt meningsløs

Nestlederen av Stortingets næringskomite, Fremskrittspartiets Harald Nesvik, håper at bedriftsforsamlingen kommer raskt.

- Det er veldig spesielt å ha en styreleder på oppsigelse, med tanke på den situasjonen Telenor er midt oppe i i India, sier Nesvik til NA24.

- Dette er en helt meningsløs måte å drive eierskap på, fortsetter han.

Avgjørelsen kommer bare dager etter at Telenor skrev ned hele sin satsing i India, men dette omtales ikke i pressemeldingen fra Telenor.

Les også: Telenor tar milliardtap

- Vi kan ikke ha en styreformann på oppsigelse, sier Nesvik oppgitt.

- Vi har sett nok problemer i Telenor

- Men er det rikitg av Giske å gi Norvik sparken?

- Jeg synes ikke det er riktig at 169 personer skal synse noe om dette. Jeg respektere Giske avgjørelse, og jeg regner med at han har sett på hele styrets sammensetning, sier Nesvik.

- Jeg forutsetter at han mener at styret har tilstrekkelig kompetanse med tanke på den internasjonale satsningen. Vi har sett nok problemer i Telenor, fortsetter han.

Les også: - Giske presset oss

Giske ga Norvik sparken

Harald Norvik trakk seg som styreleder i Telenor etter å ha fått beskjed om at han ville bli skiftet ut.

Det kommer fram i en pressemelding fra Nærings- og handelsdepartementet.

Departementet opplyser at Norvik fikk beskjed om dette på et møte mellom partene onsdag. Norvik valgte deretter å kunngjøre at han trekker seg, noe departementet sier at de «tar til etterretning».

Harald Norvik fortsetter som styreleder inntil en ny styreleder har blitt valgt av Bedriftsforsamlingen. Norvik har vært styreleder i Telenor siden 31. mai 2007.

Gunnar Stavrums kommentar fra januar: Høyt spill fra Telenor-ledelsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere