Gå til sidens hovedinnhold

Telenortap for russere

Ny trøkk i trynet på Baksaas i russisk høyesterett.

Høyestrett i Russland avviser nå Telenors krav om å omgjøre en avgjørelse i styret til den russiske mobilkjempen Vimpecom. Krigen står mellom Telenor, som eier 29,9 prosent av Vimpelcom, og den russiske rikingen Mikael Friedman. Han eier investeringsselskapet Alfa Group.

NA24 - din næringslivavis

Styremøtet i Vimpelcom besluttet 14. september i fjor å kjøpe Ukrainian Radio Systems, noe Telenor var sterkt i mot. Det norske selskapet eier mobilselskapet Kyivstar i Ukraina.

Telenor raser
Til nyhetsbyrået Dow Jones raser Telenor over avgjørelsen.

- Dette handler ikke bare om rettighetene til Telenor som nest største utenlandske eier i Russland, men en undergraving av corporate governance i et av Russlands viktigste selskaper, sier Jan Edvard Thygesen, som leder Telenors operasjoner i Øst- og Sentral-Europa.

Telenor støtter seg til en aksjonæravtale selskapet har med Alfa Group og Vimpelcom, der selskapet har like stemmerettigheter som den russiske eieren til tross for mindre eierandel. Den russiske høyesteretten har ikke vært interessert i å høre på Telenors argument.

Elendig investering
Telenor har nå to andre saker gående mot Vimpelcom i forbindelse med URS-oppkjøpet. Thygesen mener at det skal fremkomme hvem som har tjent på oppkjøpet, og at historien viser at investeringen i URS har vært elendig så langt.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot